Parchetul General anunță că Secția pentru anchetarea infracțiunilor din justiție a devenit operațională marți și că are competența de a efectua urmărirea penală pentru magistrați, inclusiv pentru membrii CSM. Secția va prelua dosarele cu magistrați de la DNA, dar și de la alte structuri de parchet.

Foto:

„Azi, 23 octombrie 2018, a devenit operaţională Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Secţia are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane”, sea arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, dosarele la DNA, dar şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că Secția pentru anchetarea infracțiunilor din justiție va prelua un volum de 1.400 de dosare cu magistrați, subliniind că marți începe activitatea acestei structuri din cadrul Parchetului General.

„Cică 1.400 de dosare (vor fi preluate, n.r.). Este un volum important de dosare. Azi (marți, n.r.) va incepe activitatea. Vom avea un comunicat de presă”, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, la sediul Parchetului General.