Biroul Permanent Național al PSD se reunește miercuri pentru a decide dacă social democrații vor merge la Cotroceni, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Informația apare în contextul în care partenerii de Coaliție, ALDE, s-au hotărât să participe.

Liviu Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

Ședința social-democrațiilor va avea loc la Palatul Parlamentului, la ora 10.30.

De asemenea, aceleași surse susțin că cele partenerii de Coaliție PSD-ALDE vor merge separat la consultările inițiate de Klaus Iohannis.

De altfel, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat luni că a fost stabilit în coaliția de guvernare ca PSD și ALDE să aibă „un mesaj comun” în ceea ce privește consultările de la Palatul Cotroceni pe legislația în domeniul justiției și că cel mai probabil ALDE va da curs invitației, potrivit Mediafax.

Preşedintele a invitat luni toate partidele parlamentare la Cotroceni la consultările tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, consultările vor avea loc miercuri. De la ora 15,00 este aşteptată delegaţia Partidului Social Democrat, de la ora 15,30 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, de la ora 16,00 - delegaţia Partidului Naţional Liberal, de la 16,30 - Uniunea Salvaţi România, de la ora 17,00 - Uniunea Democrată Maghiară din România, de la ora 17,30 - Partidul Mişcarea Populară, iar de la ora 18,00 - reprezentanţii Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.