Reprezentanți ai companiei Facebook au declarat că au închis 68 de pagini și 43 de conturi asociate cu grupul brazilian de marketing Raposo Fernandes Associados (RFA) deoarece acestea au încălcat regulile și condițiile de utilizare ale platformei, transmite Reuters.

FacebookFoto: www.thoughtcatalog.com

Ziarul O Estado de S. Paul scrie că membrii grupului erau principalii susținători de campanie în mediul online ai candidatului de extremă drepta în cursa prezidențială din Brazilia, Jair Bolsonaro.

Bolsonaro este favorit în sondaje pentru câștigarea cursei electorale, a cărei ultimă fază va avea loc duminica aceasta.

Facebook susține că RFA a creat pagini folosind conturi false sau multiple și au postat extrem de mult conținut clickbait, menit să redirecționeze utilizatorii către alte pagini web.

,,Decizia noastră de a îndepărta paginile se bazează pe comportamentul agenților- inclusiv folosirea unor conturi false și postarea repetată a unor conținuturi de tip spam- mai degrabă decât simplul conținut al postărilor”, au spus cei de la Facebook într-o declarație.

Compania spune că închiderea acestor pagini este doar una dintre măsurile luate pentru a ,,preveni interferența diverșilor actori în campania electorală de pe Facebook.”