Cum îți dai seama că faci un accident vascular cerebral? Care sunt simptomele. Simptomele accidentului vascular cerebral sunt foarte diverse, de la amorțirea feței, a brațului sau piciorului, la confuzie, greutate în a pronunța cuvinte, tulburări de vedere, amețeală, durere bruscă de cap, până la pierderea echilibrului. Pentru a recunoaște un eventual accident vascular cerebral, utilizați algoritmul FBVT- Față, Braț, Vorbire, Timp! F - slăbiciune facială, victima are un zâmbet ciudat, iar gura sau ochiul poate fi lăsat în jos, scrie Click.

SanatateFoto: Colaj foto

De ce unele tipuri de cancer afecteaza doar femeile tinere. Cercetatorii UNIGE si HUG au demonstrat, printr-un nou studiu, ca femeile tinere dezvolta cancer ovarian si pancreatic din cauza unor celule care au ajuns accidental in alt organ decat trebuia, in timp ce persoana respectiva era doar un embrion, conform eurekalert.org. Exista mai multe forme de cancer pancreatic, dar una dintre ele afecteaza in mod special femeile, adesea tinere. Pentru mult timp, specialistii nu au stiut cum este posibil acest lucru, tinand cont ca pancreasul este un organ care nu este expus aproape deloc la hormonii sexuali, potrivit medlife.ro.

Prunele combat depresia. Ce alte alimente îmbunătăţesc dispoziţia. Multe dintre alimente furnizează organismului un aminoacid important şi anume trioptofanul, un precursor al serotoninei, supranumită şi hormonul fericirii. Alimentele bogate în triptofan sunt peştele, ouăle, cerealele integrale nerafinate, arahidele, nucile cahu, alunele de pădure nesărate şi neprăjite. De exemplu, nucile caju conţin circa 0,3 – 0,4 grame de triptofan la 100 de grame, putând fi consumate 50 de grame pe zi, aportul caloric fiind de circa 320 de kilocalorii, în cure de o jumătate de lună, scrie Adevărul.

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm brânză. În timp ce la unele alimente ne dăm seama de prospeţime după aspect, la altele, precum brânza sau carnea, trebuie să ne bazăm mai mult pe miros, spun specialiştii. Dintre tipurile de brânză, cele moi (de vaci, caş, urdă etc.) se alterează mai rapid. Dacă brânza este moale, lipsită de textură şi acoperită de strat protector, iar mirosul este unul puternic (asemănător cu cel amoniacului), atunci nu este proaspătă. Brânza grasă ar trebui consumată de cel mult trei ori pe săptămână, potrivit doctorulzilei.ro.

Ingredientele din cremele de corp de care trebuie să te fereşti. Butilat de hidroxitoluen. Regăsit pe etichetele produselor și sub denumirea de E 321, butilatul de hidroxitoluen este un stabilizator alimentar, folosit deseori și în cremele de corp, dar și în alte produse cosmetice precum rujurile. Acest ingredient trebuie evitat, deoarece poate afecta funcțiile glandei endocrine, în timp. Hidantoină Acest ingredient se află în componența produselor de îngrijire într-un procent mai mare de 20%. Este considerat toxic deoarece irită pielea și ochii, scrie Click Sănătate.

Lipsa unei gene poate cauza pierderea sarcinii. O singura gena a mamei joaca un rol atat de important in dezvoltarea placentei, incat orice eroare ar putea provoca pierderea sarcinii. Cercetatorii de la ”Medical Faculty of Ruhr-Universitat Bochum (RUB)” au descoperit acest lucru facand un experiment pe soareci conceputi special fara aceasta gena, numita ”Math6”, conform eurekalert.org, citat de medlife.ro.