Noua mărire: Creșterea din mâna angajatului, mai mică decât cea din bugetul statulu. Se poate observa că, oarecum suprinzător pentru aşa-numita cotă unică de impozitare, la o majorare de 9,5% a salariului minim brut, ar reveni o creştere mai mică a sumei încasate net (8,7%) dar o sumă mai mare pentru bugetul de stat cu 10,6%. Ceea ce ar putea conta în creşterea încasărilor pe cele două luni rămase din 2018 (cu obsevaţia că salariile pentru decembrie se vor da în luna ianuarie). Pentru firme, costul pentru un loc de muncă la minim pe economie ar creşte brusc pe final de an cu 184 de lei pe lună sau 368 de lei per total., scrie cursdeguvernare.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Funcţionarii statului au ajuns în fruntea salariaţilor din România. În doi ani i-au ajuns pe bancheri la lefuri. În august 2016, funcţionarii statului câştigau în medie cât personalul din depozitare. În august 2018, funcţionarii statului au ajuns să câştige aproape cât lucrătorii din bănci, intrând într-o ligă de salariaţi unde doar piloţii de avioane sau IT-iştii îi mai depăşesc. Sub guvernarea coaliţiei PSD-ALDE, salariile nete din administraţie au crescut cu aproape 42%. În august anul acesta, ultimele date disponibile, câştigul salarial din administraţie a ajuns la 4.230 lei. Nivelul a devenit comparabil cu câştigul din bănci şi asigurări, care a urcat în perioada menţionată cu doar 13,7%, până la 4.550 de lei, scrie Economica.net.

Guvernul amână din nou, din lipsă de bani, acordarea a 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut și intrarea în vigoare a venitului minim de incluziune. Guvernul va amâna din nou acordarea a 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut, din lipsă de bani, întrucât impactul bugetar calculat, de 4 miliarde de lei, nu poate fi suportat de la buget din lipsă de fonduri, prevede un proiect de ordonanță de urgență obținut de Profit.ro. De asemenea, Executivul va amâna până în 2021 înlocuirea actualului sistem de ajutor social al venitului minim garantat cu venitul de incluziune socială, potrivit Profit.ro.

Cât trebuie să plăteşti pentru un spaţiu comercial în centrul Clujului? Spaţiile comerciale din centrul oraşului sunt scoase pentru închiriere pentru chirii de câteva sute de euro pe lună, dar sumele pot ajunge şi la câteva mii, în funcţie de suprafaţă, poziţionare şi dotări. Pentru 14.940 euro puteţi încerca să închiriaţi un spaţiu comercial situat ultracentral, pretabil pentru birouri/Horeca, compus din subsol şi parter, cu o suprafaţă totală de 1.193 mp + 300 mp de terasă (curte interioară) cu acces la două străzi. La suma de 7.500 euro e scos pe piaţă un imobil în centru cu o suprafaţă utilă de 750 mp, potrivit Actual de Cluj.

Ce venituri incaseaza "rivalii" bancilor si de ce nu sunt considerati o amenintare de unii jucatori traditionali. Noii jucatori din sistemul financiar, respectiv companiile care au lansat aplicatii de mobile banking sau procesatorii de plati aparuti dupa anul 2005, au ajuns sa atraga o treime din veniturile actuale ale industriei, motivand bancile traditionale sa devina mai competitive. Totusi, o parte dintre ele nu se simt amenintate. 1 din 6 entitati (17%) prezente in acest moment in sistemul financiar sunt reprezentate de catre jucatori noi, aparuti dupa anul 2005, scrie wall-street.ro.

Primii bani pentru autostrada Comarnic – Braşov: Alpenside a emis o factură de 2,89 milioane de lei. Alpenside, constructorul care a câştigat contractul pentru lotul Râşnov – Cristian (Braşov) al autostrăzii Comarnic – Braşov, a emis pe 15 octombrie prima factură, pentru etapa de proiectare. Prima sapă urmează să fie dată după emiterea ordinului de începere aferent etapei de construcţie de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Economica.net.

Italia: Moscovici: Guvernul italian să-şi adopte politica respectând reglementările/ Kurz: Dacă nu şi-o schimbă, Comisia Europeană trebuie să o respingă. "Italia îşi poate elabora propria politică financiară, dar respectând reglementările comune, aşa cum fac de zece ani toate ţările membre. Aşa se procedează atunci faci parte din zona euro", a declarat comisarul european al economiei, Pierre Moscovici. "Austria nu e dispusă să suporte datoriile altor state, mai ales ale unor state care provoacă în mod activ nesiguranţa pieţelor", a fost și reacția cancelarului austriac Sebastian Kurz, potrivit La Stampa Ministrul economiei, Giovanni Tria, a adresat o scrisoare de răspuns în care spune că își păstrează poziția, iar deficitul programat şi autorizat de guvern pentru anul 2019 este de 2,4%, potrivit Rador care citeazăi Corriere della Serra.

Anvelope de iarna 2018: Care sunt cele mai bune anvelope cu dimensiunea 195/65 R15? Tracțiune Pneurile specializate de iarnă de la Nokian și Goodyear înfig pur și simplu ghearele în zăpadă. Dar nici candidatele din partea de jos a tabelului nu dezamăgesc pe cineva la plecarea de pe loc. Frânare În caz de urgență, primele se opresc superaderentele de la Goodyear și Kleber. În schimb, candidatele de la Yokohama și Bridgestone frânează la nivelul anvelopelor allseason. Manevrabilitate/Slalom Forțele de ghidare laterală sunt determinate exact la așa-numitul test de slalom, scrie auto-bild.ro.