Președintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni, că în continuare nu este satisfăcut de explicațiile Riadului privind decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, adăugând însă că nu vrea să dispară investițiile realizate în Statele Unite de companii și persoane din Arabia Saudită, potrivit Mediafax.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Jurnalistul Jamal Khashoggi, un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

Riadul a negat inițial că ar avea informații despre dispariția acestuia. Ulterior, oficiali saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis în cursul unei altercații produse în incinta Consulatului.

"Nu sunt satisfăcut cu ceea ce am auzit", a declarat Trump, adăugând: "Nu vreau să se piardă investițiile care au fost făcute în țara noastră".

Președintele SUA a declarat și sâmbătă că este nemulțumit de explicațiile autorităților saudite, însă anterior a părut să încerce să minimalizeze presupusa implicare a Riadului în acest incident, relatează agenția Reuters.