​​Ajunsă la Singapore în urma retragerii Simonei Halep, Kiki Bertens a demonstrat că merită să joace la Turneul Campioanelor și a revenit în partidă jucată împotriva principalei favorite, Angelique Kerber, după ce a pierdut primul set. Olandeza s-a impus după un meci echilibrat, de două ore, scor 1-6, 6-3, 6-4. Chiar dacă a avut probleme cu serviciul (12 duble greșeli), Kiki a compensat cu loviturile direct câștigătoare (de trei ori mai multe decât adversara).

HotNews.roFoto: Hotnews

Kiki Bertens a intrat foarte greu în meci: a pierdut primul set cu 6-1 și a fost condusă cu 2-0 în setul secund. Acesta a fost momentul în care Kiki a început revenirea. Olandeza și-a păstrat serviciul până la finalul setului și a făcut două break-uri care au împins partida în set decisiv.

Ultima parte a meciului a fost una bizară: primele șapte game-uri au fost toate break-uri, însă Bertens a fost cea care a făcut cu unul mai mult. La 3-3, Angelique a părut pentru prima oară în setul decisiv sigură pe propriul serviciu: a dus repede scorul la 40-15, însă Kiki a făcut patru puncte consecutive (unul după ce a răspuns bine la o scurtă pusă de adversară, altul cu o minge trimisă pe linie) și a dus scorul la 4-3. Principala favorită a turneului părea să facă un al patrulea rebreak din al treilea set (a avut 40-0), însă a trimis de trei ori la rând în fileu, iar olandeza a închis game-ul cu un as. Fiecare jucătoare și-a făcut serviciul în game-urile rămase, iar Kiki s-a impus și a dovedit că nu a ajuns întâmplător la acest turneu.

Interesant este că înaintea turneului de la Madrid din acest an, Kiki a pierdut nouă meciuri consecutive împotriva jucătoarelor din Top 10 (serie care a început la Roland Garros 2016). După turneul de la Madrid, olandeza a câștigat 11 meciuri și a pierdut unul singur împotriva jucătoarelor din fruntea clasamentului WTA.

Statistica partidei dintre Kiki Bertens și Angelique Kerber:

Ași: 5-0

Duble greșeli: 12-3

Lovituri câștigătoare: 33-11

Greșeli neforțate: 45-24

Puncte de break câștigate: 6/13 - 6-14

Puncte câștigate cu primul serviciu: 30/46 (65%) - 33/57 (58%)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 16/41 (39%) - 21/43 (49%)

Total puncte câștigate: 92/187 - 95/187

Durata meci: 2 ore

Vezi aici ultimul punct al partidei dintre Bertens și Kerber:

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.