Sloane Stephens a avut răbdarea necesară și o defensivă de fier pentru a o pe Naomi Osaka, nipona căzând pradă multitudinii de erori neforțate făcute. Americanca (favorită trei) a câștigat partida de la Turneul Campioanelor (Grupa Roșie) în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 6-1), experiența superioară la nivel înalt văzându-se în momentele importante.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Naomi și Sloane au afișat multe în primele game-uri de serviciu, scorul de 1-1 apărând în urma unor break-uri. A fost un set cu multe răsturnări de situație, însă fără vreo desprindere pe tabelă în prima parte. Schimburi lungi de pe mediană, fără veniri la fileu, cu execuții puternice și cu mai multe lovituri câștigătoare pentru Osaka.

Nu a fost însă garanția succesului, iar asta pentru că japoneza a comis și mult mai multe erori neforțate. Fără să facă ceva special, Stephens și-a adjudecat setul cu 7-5, diferența făcându-se la nivel de experiență.

Cu al său stil lejer de a lovi mingea, Sloane s-a deplasat foarte bine, a returnat în mare parte la , iar odată cu trecerea timpului Naomi a cedat din punct de vedere mental. Primul set a fost trecut în dreptul americancei (7-5).

Setul II

Lucrurile au început să se schimbe în setul al doilea: Naomi și-a asumat și mai multe riscuri, nu a mai comis atât de multe erori, în timp ce Sloane a avut procentaje slabe la primul serviciu. Japoneza a prins curaj la retur, a făcut break-ul și s-a desprins mai apoi la 5-2 (a avut ceva emoții, dar serviciul a ajutat-o în momentele critice). Au fost destule momente de tenis spectaculos în al doilea set, unul care părea jucat.

Pe măsură ce Sloane nu a avut limite în ceea ce privește răbdarea în schimburi, Naomi s-a grăbit și a dat cu piciorul avantajului pentru care muncise atât (de la 5-2, s-a facut 5-4). A reușit însă să redreseze corabia la timp, iar ajutată și de adversară (a făcut dublă greșeală la minge de set) a închis manșa cu 6-4.

Setul III

În debutul decisivului s-a revenit parcă la coordonatele din primul set: Naomi a forțat, a fost la conducerea majorității punctelor, dar s-a lovit de un adevărat perete. Sloane a returnat aproape tot, a făcut break-ul și s-a aflat chiar la un singur punct distanță de 3-0. Nu a fost să fie 3-0, dar s-a ajuns totuși la 3-1.

Naomi a îngenuncheat la propriu după o eroare cu dreapta, nipona arătând suspect de multe trăiri emoționale pentru cum ne obișnuise (nu se putea citi nimic pe fața asiaticei până acum ceva timp).

Stephens a păstrat nivelul ridicat din defensivă, în timp ce Osaka a căzut pradă propriilor erori, iar situația i-a scăpat total de sub control (5-1). Pentru ca tabloul să fie complet, Naomi a încheiat partida cu o dublă greșeală (6-1), după două ore și 25 de minute.

Naomi Osaka și întrebările fără răspuns:

Din Grupa Roșie fac parte: Angelique Kerber, Naomi Osaka, Sloane Stephens și Kiki Bertens.

Aici poți vedea ultimul punct al partidei Stephens vs Osaka:

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.