Primarul comunei Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită, după ce ar fi pretins un procent de 5 la sută din contravaloarea unor lucrări executate, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis luni de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, Ion Aliman, primar al comunei Deveselu, județul Olt, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că la data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării contractului de execuție lucrări „Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”, primarul Ion Aliman, având și calitate de ordonator de credite, „a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei și a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcția unei porțiuni din contractul menționat, respectiv un drum în lungime de 620 m)”.

Potrivit procurorilor, Aliman a condiționat de plata mitei deblocarea și efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăți la care societatea comercială era îndreptățită, în procedura de derulare a contractului de execuție lucrări.

„Remiterea efectivă a banilor nu a mai avut loc, deși ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuții între inculpatul Aliman Ion și reprezentantul societății comerciale privind modalitatea de remitere”, mai arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.