Primarul comunei Valea Lupului din Iași și-a anunțat cetățenii că pot veni la sediul primăriei pentru ”analizarea gratuită a organismului” prin biorezonanță și că li se va recomanda tratament naturist.

Anunt Primarie Valea LupuluiFoto: Captura Facebook

Dumitru Mihailuc, edilul din Valea Lupului, a postat un afiș în care își anunță cetățenii că sunt așteptați pe 22 octombrie la Primărie, pentru analizarea gratuită a organismului și că ”se analizează: ochii, ficatul, prostata, oasele, inima, circulația sângelui, ginecologic, reumatismul, rinichii, colonul, fierea, etc”.

”În urma analizelor se recomandă Tratament naturist care se poate achiziționa pe loc și ochelari cu plata în rate”, adaugă primarul în anunț.

Apoi, cu litere mai mici, afișul informează că aparatul de biorezonanță constă dintr-un sistem computerizat care poate detecta din timp deficiențele sau modificările patologice la nivelul structurilor de unde energetice generate la nivelul țesuturilor, organelor sau celulelor organismelui”.

O poză cu afișul a fost postat și de primar pe pagina lui de Facebook, dar și pe pagina Primăriei.

Cetățenii au comentat că inițiativa este ”jenantă”, iar unii au întrebat: ”un vraci pe când aduceți?”.

Biorezonanța este văzută ca o înșelăciune având în vedere că în cazul dispozitivelor de biorezonanță nu există studii clinice concludente ca fiind dispozitive medicale.