Peste 4 milioane de persoane au votat la alegerile parlamentare din Afganistan în ciuda violențelor și problemelor tehnice, a anunțat Comisia Electorală Independentă din Afganistan, potrivitCNN.

Alegeri localeFoto: Hotnews

Alegerile au fost prelungite cu o zi din cauza problemelor tehnice și a amenințărilor și violențelor din partea a talibanilor care au lăsat sute de mii de persoane incapabile să voteze sâmbătă.

Duminică, până la un milion de afgani s-au întors la cele 76 de centre de vot. Cele patru milioane de alegători care au votat până acum reprezintă jumătate din baza electorală eligibilă din țară.

biometrice în centrele de vot, care sunt și primele alegeri de la cele prezidențiale din 2014, au fost afectate și de acuzații de fraudă.

În ultimele 48 de ore, au reușit să voteze alegătorii din 32 de provincii ale națiunii. Locuitorii din provincia sudică Kandahar vor merge, probabil, la urne săptămâna viitoare după ce șeful poliției, generalul Abdul Raziq, a murit în urma unui atac al talibanilor, cu două zile înainte de alegeri.

Mai mult de atât, oficialii au declarat că în urma alegerilor de sâmbătă, cel puțin 28 de persoane au fost ucise în incidente violente din Afganistan.

Aceste alegeri parlamentare primele din ultimii opt ani, au avut loc după trei ani de întârziere din cauza problemelor de securitate și a luptei politice asupra măsurilor de reformă electorală. Alegerile din acest weekend, marcate și de introducerea dispozitivelor