Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă, în timpul unui congres regional al formaţiunii sale politice, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), că, dacă partidul său mai continuă să discute despre afluxul de migranţi din 2015, gruparea îşi va pierde vocaţia majoritară, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

"Dacă mai discutăm mult până la sfârşitul deceniului despre faptul că în 2015 s-ar fi putut face într-un fel sau altul şi dacă mai pierdem timpul, atunci ne vom pierde vocaţia de partid majoritar. De aceea vă cer să ne ocupăm de viitor", a avertizat Merkel la congresul CDU din landul Turingia.

Cancelarul german le-a recomandat colegilor săi de partid să lase în urmă şi discuţia despre rezultatul alegerilor generale din 2017, unul dintre cele mai proaste din istorie pentru CDU.

"De un an de zile discutăm dacă ar trebui să ne simţim ofensaţi de rezultatul electoral. Doar un partid care priveşte spre viitor cu optimism este atractiv pentru alegători", a spus Merkel.

Revenind asupra subiectului imigraţiei, cancelarul german a atras atenţia că, deşi este evident că există probleme în acest domeniu, trebuie să se pună accentul şi pe progresele înregistrate.