Primarul Capitalei Gabriela Firea a spus, în contextul scandalului privind reabilitarea Șoselei de Centură, că CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii) dă dovadă de lipsă de profesionalism, acesta fiind motivul pentru care solicită preluarea centurii. Firea mai spune că sunt două variante pentru conducerea CNAIR, demiterea sau demisia.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Reabilitarea Șoselei de Centură este un proiect de importantă majoră pentru Capitală, iar orice abordare neprofesionistă față de un proiect de asemenea anvergură denotă dezinteres față de bucureșteni și față de cei care tranzitează orașul. Nu putem asista pasivi la modul în care CNAIR temporizează acest proiect, din lipsa de profesionalism și/sau din cauza unor interese politice și economice nelegitime, acesta fiind motivul pentru care solicităm insistent și, se pare, foarte deranjant, să preluăm acest obiectiv de investiții. Întrucât am epuizat toate variantele constructive (...) cred că se impune o schimbare majoră la nivelul conducerii CNAIR, iar pentru asta sunt doar două variante: demisia sau demiterea. Voi supune acest subiect spre dezbatere în forurile statutare ale partidului”, a transmis Gabriela Firea într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului menționat, premierul Viorica Dăncilă ar fi fost dezinformată de către conducerea CNAIR cu privire la stadiul real al dosarului prin care solicită finanțarea din bani europeni.

„Nu este prima dată când CNAIR dezinformează nu doar înalți oficiali, ci și populația, după ce a susținut, acum câteva luni, că nu poate transferă Primăriei Municipiului București acest obiectiv, întrucât anumite secțiuni beneficiază de finanțare europeană. Primarul General a clarificat, la acel moment, că, de fapt, finanțarea este alocată pentru obiectivul de investiții, nu pentru instituția care îl derulează. Concret, informația publicată astăzi (sâmbătă, n.r.), conform căreia dosarul pentru finanțarea lucrărilor la Centură Capitalei se află în analiză JASPERS, NU înseamnă că cererea de finanțare este finalizată și nici că este depusă la Comisia Europeană”, mai spune comunicatul transmis de municipalitate.

Precizările vin după ce reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au negat afirmațiile pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a făcut, vineri, în privința finanțării pentru Centura București.

„Premierul Viorica Dăncilă a fost corect informată și a spus adevărul atunci când a afirmat că dosarul prin care România solicită finanțare din bani europeni pentru Centură Capitalei se află în pregătire și urmează să fie transmis la Bruxelles”, au precizat reprezentanții CNAIR, într-un comunicat de presă, referitor la afirmațiile făcute de Gabriela Firea, vineri, la postul de televiziune Antena 3.