Ediția din 2018 a Wimbledon-ului a adus unele meciuri marator, iar discuția privind introducerea tiebreak-ului în setul decisiv a fost mai de actualitate ca oricând. Organizatorii turneului de la "All England Club" au precizat, vineri, că vor introduce tiebreak-ul în setul decisiv al disputelor, dar doar dacă se ajunge la scorul de 12-12, informează Reuters.

Complexul de la Wimbledon 2018Foto: wimbledon.com

Semifinalele de anul acesta de la Wimbledon au adus meciuri interminabile: Nadal vs Djokovic s-a întins pe durata a cinci ore și 14 minute, sârbul câștigând cu 10-8 în decisiv, în timp ce Anderson și Inser s-au timp de șase ore și 35 de minute, 26-24 în setul cinci pentru sud-african.

După aceste meciuri a reapărut discuția introducerii tiebreak-ului în setul decisiv, așa cum există la US Open.

Organizatorii Grand Slam-ului londonez s-au lăsat înduplecați și nu prea, în sensul că au acceptat introducerea tiebreak-ului în manșa decisivă, dar doar dacă se va ajunge la scorul de 12-12 la game-uri. Regula se va aplica atât pentru tablourile de simplu, cât și pentru cele de dublu.

Acest lucru înseamnă, printre altele, că recordul stabilit de John Isner și Nicolas Mahut în 2010 nu va mai putea fi vreodată depășit (era oricum foarte greu de repetat o asemenea ispravă). Reamintim că Isner și Mahut au jucat pe terenul 18 timp de 11 ore și 5 minute, scor 6-4, 3-6, 6-7 (7), 7-6 (3), 70-68 în favoarea americanului. Disputa s-a întins pe durata a trei zile. Este cel mai lung meci de tenis din istoria sportului alb.