Angela Merkel, aflată într-un bar din Bruxelles împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost rugată să vorbească despre Brexit, însă cancelarul Germaniei a declarat că "nu vrea să strice seara".

Emmanuel Macron si Angela MerkelFoto: Agerpres/Xinhua

Angela Merkel, Emmanuel Macron, premierul belgian Charles Michel și cel al Luxemburgului, Xavier Bettel, și-au petrecut seara de miercuri - după un summit privind Brexitul la care a participat și premierul britanic Theresa May - într-un bar din Bruxelles, unde au comandat bere și cartofi prăjiți, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Surse au declarat că Bettel a fost cel care i-a invitat pe ceilalți lideri europeni, pentru a marca realegerea sa ca premier, duminică.

Cancelarul german și președintele francez au vorbit și au dat mâna cu turiștii și localnicii aflați în pitoresca Grand Place din Bruxelles.

"A fost foarte drăguț", a declarat Bettel despre ieșirea de miercuri, joi, când a sosit la cea de-a doua zi a summitului, adăugând: "Suntem și oameni".

Un consilier al lui Macron a spus că ieșirea nu fusese programată și că seara a fost una "foarte relaxată".

Un jurnalist croat care i-a surprins pe cei patru lideri în bar a scris ulterior pe platforma de micro-blogging Twitter că niște turiști s-au oprit să vorbească cu Merkel și au întrebat-o despre Brexit.

"Vă rog, este o seară minunată", a răspuns aceasta. "Hai să nu o stricăm", a adăugat.