​Delegaţia României a încheiat Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires cu un bilanţ de 8 medalii, 2 de aur, 3 de argint, 3 de bronz, informeazăAgerpres.

Delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018Foto: Facebook - COSR

Ultimul reprezentant al ţării noastre în competiţiile din capitala Argentinei a fost Aurelian Dragomir, care a evoluat miercuri în concursul mixt de sărituri în apă, alături de rusoaica Uliana Kliueva, cei doi ocupând locul 9 în clasamentul final, din 14 perechi.

Delegaţia României a coborât pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni la finalul zilei de miercuri, cu 8 medalii, 2 de aur, 3 de argint, 3 de bronz. Aurul a fost câştigat de judoka Adrian Şulcă (cat. 81 kg) şi de halterofila Sabina Baltag (cat. 53 kg), argintul a fost obţinut de înotătorul Daniel Martin (la 100 şi 200 m spate) şi la dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu), iar medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (cat. 48 kg), echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi) şi de Andreea Dragoman (tenis de masă).

Echipa Olimpică a României pentru Buenos Aires a fost compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care au concurat la 14 discipline sportive. Ceremonia de închidere va avea loc pe 18 octombrie.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Adrian Şulcă a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret

JO de Tineret: Andreea Dragoman, medaliată cu bronz la tenis de masă (Rezultatele înregistrate miercuri)

JO de Tineret: Încă trei medalii pentru delegația României: aur la haltere, argint la dublu rame masculin și bronz la dublu rame feminin

JO de Tineret: Argint la înot (Daniel Martin) și bronz la haltere (Mihaela Valentina Cambei) pentru delegația României

​JO Tineret: Daniel Cristian Martin, medaliat cu argint la 200 m spate