​Federaţia engleză de fotbal (FA) a anunţat miercuri că stadionul Wembley nu mai este de vânzare după ce omul de afaceri american Shahid Khan şi-a retras oferta, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La o întâlnire recentă cu dl Khan, el a afirmat că fără o susţinere masivă din interiorul lumii fotbalului, oferta pe care el înaintat-o pentru achiziţionarea arenei Wembley este văzută mai mult ca ceva negativ, drept pentru care şi-a retras oferta'', se arată într-un comunicat al Federaţiei engleze de fotbal.

Săptămâna trecută, FA informa că a deschis o anchetă după acuzaţiile de "corupţie generalizată" din jurul proiectului controversat de vânzare a stadionului Wembley lui Shahid Khan, proprietarul clubului Fulham.

"Am fost contactaţi recent de Craig Kline, care a făcut o serie de dezvăluiri despre Fulham. Suntem pe cale să verificăm aceste acuzaţii", spunea FA într-un comunicat.

După o serie de tweet-uri, fostul director adjunct al operaţiunilor fotbal de la Fulham, Craig Kline, a solicitat Federaţiei să împiedice vânzarea emblematicului stadion londonez.

Tweet-urile, şterse de atunci, susţineau că Craig Kline şi Tony Khan, fiul lui Shahid şi coproprietari ai clubului Fulham, deţin "probe scrise care dovedesc frauda".

FA preciza încă de atunci că va analiza oferta făcută de Khan senior, estimată la 600 milioane de lire sterline (aproximativ 686 milioane euro), despre care spunea că divizează lumea fotbalului englez, în special din cauza personalităţii controversate a patronului lui Fulham.

Milionarul american intenţionează să mute echipa de fotbal american Jaguars, al cărui proprietar este, de la Jacksonville la Londra şi dorea să folosească cele 86.000 de locuri ale stadionului rezervat în mod tradiţional echipei naţionale a Angliei.

După demiterea sa, Craig Kline a intrat în conflict cu staff-ul şi conducătorii clubului Fulham, acuzându-i de rasism şi intimidare, acuzaţii respinse de club şi de poliţie.