Bătaie de joc! Autostrada stă în pixul unui teolog și în voința camarilei PSD.Campania de strângere de semnături în sprijinul construirii autostrăzilor Moldovei a ajuns deja, în prima zi, la mii de adeziuni. În chiar timpul acestei acţiuni, pe reţelele sociale a apărut o listă, verificată şi de „Ziarul de Iaşi“, cu numele şi studiile membrilor din conducerea CNAIR - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, adică exact autoritatea care ar trebui să se ocupe de autostrada cerută de ieşeni. Iată cine face parte din Consiliul de Administraţie al CNAIR, oameni instalaţi acolo, pe bani grei, de PSD-ALDE: fostul şofer al lui Dragnea, două prietene de-ale fostului ministru al Transporturilor Felix Stroe, un absolvent de Teologie, un fost poliţist etc potrivitZiarul de Iasi.

subiecteFoto: Colaj foto

Prim procuror brașovean, despre pedofili și agresorii sexuali de copii: ”Am sesizat recent ministrului Justiției că avem un singur Parchet în România specializat în infracțiunile contra minorilor și n-am primit nici un răspuns”! George Daniel Dancă, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori de sub Tâmpa, povestește pentru cititorii Libertatea cum a scăpat un agresor pe care el îl dovedise cu ajutorul testului ADN! Bărbatul agresase sexual o fată de 16 ani, chiar în casă la ea! O mușcase de sâni, o pipăise în zonele intime. Fata are suferințe neuro-psihice și epilepsie. Deși l-a declarat vinovat pe agresor, instanța l-a lăsat în libertate, dându-i închisoare cu suspendare, potrivit Libertatea.

De la violenţă la crimă. Astă seară ne omorâm în familie.Aproximativ 26% din omoruri au avut loc în familie în 2017, cele mai multe dintre victime fiind femei. Cel puţin aşa arată datele transmise de Poliţia Română. În acelaşi timp, Agenţia Fundamentală pentru drepturile Omului arată că 26% din românce au fost agresate la un anumit moment de partenerii lor, media europeană fiind de 22%. Concret, anul trecut şi-au pierdut viaţa 46 de femei, 26 de bărbaţi şi 12 copii, în urma violenţelor comise asupra lor de foşti sau actuali parteneri sau alţi membri ai familiei, potrivit Adevarul.

Elevii români pierd peste 3 ani de școală fără să învețe nimic.Peste 40 la sută dintre elevi sunt analfabeţi-funcţional chiar dacă au terminat 12 clase. Mai exact, pot citi un text, dar nu îl înteleg. În concluzie, elevii îsi petrec mult timp la școală fără a avea și rezultate. România este și în topul abandonului școlar la nivel european, pe locul trei, potrivit unui studiu Eurostat. Peste 18 la sută dintre elevi renunță la școală, adica 277 de mii de tineri nu s-au mai întors la cursuri anul trecut. Mai rău decât noi stau Spania, cu 19 procente și Malta cu 19,6 procente. Cei mai mulți dintre tinerii români renunță la terminarea studiilor pentru că așa a decis familia, pentru că au probleme de sănătate sau pentru că ajung la concluzia că au studiat suficient, potrivitDigi24.

Românii aruncă 6000 de tone de mâncare pe zi. Suntem pe locul 9 în Europa la risipă alimentară. Cumpărăm mai multă mâncare decât ne trebuie, pentru ca ulterior să o aruncăm. Este concluzia studiilor privind risipa alimentară din care rezultă o statistică surprinzătoare: România este pe locul 9 în UE după cantitatea de alimente aruncate, în timp ce se află la coada clasamentului în ce priveşte veniturile populaţiei.Motivele invocate de românii care au răspuns la un studiu naţional sunt că mâncarea se degradeaza prea repede (26%), estimează eronat cantitatea de alimente (21%), cumpărături în exces (14%). Astfel, o persoană aruncă zilnic peste 350 de grame de mâncare, iar anual risipeşte 129 de kg de alimente, anunţă reprezentanţii INSP, precizând că România este a noua ţară din Europa din perspectiva alimentelor aruncate, potrivitGandul.

Nevoia unei strategii de stăvilire a antidemocraţiei.Românii au încetat să fie cuminţi, aşa cum au stat veacuri la rând, refugiindu-se disciplinat din faţa urgiilor, a năvălitorilor, în munţi, în fatalism şi în rezistenţă la istorie, la civilizaţie şi la schimbările pe care le implică ambele. Contactul cu Apusul i-a schimbat şi modernizat, mai întâi la nivelul elitelor. Mai nou, la al maselor. Prea puţini se mai lasă uşor prostiţi de invocarea parlamentarismului, când se simt supuşi dictaturii majorităţii parlamentare. Dar organizarea şi eficientizarea rezistenţei colective la tentativele întoarcerii ţării în evul ei mediu mai lasă mult de dorit, potrivitDeutsche Welle.

Cum a ajuns şoferul român al unui TIR înmatriculat în Gorj subiectul unui reportaj de televiziune în Germania.Şoferul unui TIR înmatriculat în judeţul Gorj a fost protagonistul unei întâmplări neobişnuite, care s-a petrecut într-o localitate din Germaniaîn apropiere de Hamburg. Autovehiculul condus de acesta a intrat pe o stăduţă îngustă, unde a rămas blocat şi nu a mai putut să iasă decât cu ajutorul unui utilaj. Şoferul a dat vina pe GPS, spunând reporterului televiziunii din Germania: „Catastrofă! Catastrofă! No reţea, no GPS!”. TIR-ul a fost scos cu dificultate de pe străduţa îngustă cu ajutorul unui utilaj. Şoferul român a ajuns de pomină. Ştirea difuzată pe pagina de Facebook a televiziunii germane a adunat peste 1.000 de comentarii. Printre cei care au transmis mesaje s-au umărat şi mulţi şoferi profesionişti românii. Unii i-au luat apărarea, iar alţii l-au criticat pe şoferul maşinii din Gorj, potrivitAdevarul.

Poliţia se roagă de şoferi să nu mai facă live-uri la volan: Opriţi nebunia asta care a făcut atâtea victime.Ministerul Afacerilor Interne face apel către şoferi să nu mai facă live-uri pe Facebook atunci când sunt la volan. ” Filmarea are mari şanse să apară în buletinele de ştiri, iar despre voi să se vorbească la trecut”, scriu reprezentanţii MAI, care îi roagă pe internauţi să anunţe imediat Poliţia în cazul în care văd astfel de filmări. "Oameni buni, opriţi live-urile de la volan! Înţelegeţi că nu sunteţi cu nimic mai cool dacă vă filmaţi în timp ce conduceţi. Vă puneţi în pericol pe voi, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Filmarea are mari şanse să apară în buletinele de ştiri, iar despre voi să se vorbească la trecut. Opriţi nebunia asta care a făcut până acum atât de multe victime! Totodată, facem un apel către toţi utilizatorii de facebook să ne anunţe imediat pe contul nostru în cazul în care văd astfel de filmări!", a transmis Ministerul Afacerilor Interne, pe Facebook, potrivitGandul.