Dincolo de longevitate, ceea ce îl diferențiază pe Frankland este claritatea minții sale. Acum scrie o lucrare despre modul în care a fost descoperită penicilina cu Fleming. ​"De multe ori oamenii mă întreabă cum de am trăit atât de mult și eu le zic:" Asta e doar noroc, nimic altceva ", spune medicul, potrivitCNN.

Dr. A. William FranklandFoto: Wikipedia

El recunoaște tristețea, precum și cele mai importante lucruri pe care le-a experimentat de-a lungul anilor, alegând să ignore amintirile negative și teama pe care le-a experimentat și să se concentreze asupra fericirii.

Amintirile din viața lui rămân vii. Își amintește chiar și a treia zi de naștere, când a mâncat prea multă prăjitură și s-a îmbolnăvit. "Sunt atât de interesat nu numai de prezent și de viitor, ci mai ales, de trecut", a spus Frankland.

În 1953, la St. Mary's Hospital din Londra, Frankland a a dezvoltat un sistem de numărare a polenului, utilizat acum în întreaga lume pentru a ajuta medicii și pacienții să înțeleagă declanșatoarele de alergii. "Mi-am provocat anafilaxie acută severă de la o insectă", a explicat el. "În zilele noastre, nu ar fi permisă efectuarea unui astfel de experiment, dar eu am fost hotărât să aflu cum aș reacționa la țânțarii, puricii sau orice insectă mă mușcă".

La 106 ani, Frankland consultă ocazional pacienții și contribuie cu articole la publicațiile jurnalistice. "Când îmbătrânești, sunt unele lucruri pe care nu le poți face", a spus Frankland. "Sunt prea bătrân ca să merg pe trasee și să rămân în formă, dar cu siguranță îmi păstrez tot timpul creierul activ și citesc o mulțime de reviste."

În 2015, la vârsta de 103 de ani, Frankland a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuțiile sale semnificative la domeniul cercetării alergologice.

Despre secretele longevității, medicul spune că nu fumează, nu mănânca prea mult și face mișcare: "Fiți mereu energici în orice. Fie că vorbim din punct de vedere social, psihologic sau emoțional. Faceți toate acestea în ritmul vostru."

Dr. A. William Frankland s-a născut în 1912; a început școala medicală în anii 1930; a deținut un post militar în Singapore în timpul celui de-al doilea război mondial si a fost prizonier de război timp de 3 ani. S-a întors în Anglia după război și a studiat cu Alexander Fleming, omul care a descoperit penicilina; a devenit alergolog și a dezvoltat un sistem de numărare a polenului pentru a ajuta oamenii să înțeleagă ce a declanșat reacțiile lor alergice.

În semn de recunoștință, Clinica de alergie la Spitalul St. Mary din Londra a fost numită după el.