Campioana de la Wimbledon, jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, numărul 3 mondial, va fi antrenată de Andre Wiesler, partenerul său de antrenament, pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, scrie DPA, citată deAgerpres.

Angelique KerberFoto: wimbledon.com

Wiesler este un membru vechi al staff-ului nemţoaicei şi are ca sarcină să o ajute pe aceasta să câştige turneul din perioada 21-28 octombrie la care participă primele opt jucătoare din lume.

''Sezonul este lung, dar nu-mi lipseşte motivaţia pentru Turneul Campioanelor. Am mereu ca scop participarea la final de an la Turneul Campioanelor, unde vreau să dau tot ce am mai bun în mine'', a spus Kerber.

Marţi, staff-ul jucătoarei a anunţat că aceastarenunţă la antrenorul belgian Wim Fissette."În ciuda succesului colaborării de la începutul sezonului, această etapă este necesară din cauza punctelor de vedere diferite privind orientarea viitoare a carierei lui Kerber", se menţiona într-un comunicat.

Fost antrenor al belgiencei Kim Clijsters (2009-2011), al Simonei Halep (2014) sau al Victoriei Azarenka (2015-2016), Wim Fissette a început colaborarea cu Kerber în noiembrie 2017, înlocuindu-l pe Torben Beltz.

Alături de Fissette, jucătoarea în vârstă de 30 de ani, fost lider mondial (2016), a realizat unul din cele mai bune sezoane ale sale, cucerind două titluri în 2018, laSydneyșiWimbledon.