Comisia Europeană urmărește îndeproape, cu îngrijorare, modificările aduse legislației din domeniul justiției din România și le va analiza pe toate atent, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al CE, pentru HotNews.ro.

Comisia EuropeanaFoto: Hotnews

„Prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, a spus clar la dezbaterea din Parlamentul European: În timp ce vom continua dialogul cu autoritățile române, în spiritul cooperării și în contextul mecanismului de cooperare și verificare, Comisia Europeană va trage concuziile potrivite dacă amendamentele asupra legilor justiției, codurilor penale și legilor privind conflictul de interese și corupția nu iau în considerare aceste preocupări.

Așadar, urmărim cele mai recente evoluții cu îngrijorare și vom analiza îndeaproape schimbările. Așa cum am spus de mai multe ori, o justiție independentă și profesionistă este de o importanță capitală”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

El a făcut această declarație după ce HotNews a solicitat o poziție oficială a CE referitoare la cea mai recentă ordonanță de urgență adoptată luni de Guvern pentru modificarea legilor justiție, vehement criticată de opoziție.