Talent incredibil și unul dintre cei mai spectaculoși jucători din istoria Snooker-ului, Ronnie O'Sullivan a discutat într-un interviu exclusiv cu colegii de la Eurosport despre mai multe aspecte ale carierei sale. "The Rocket" a precizat cum vede viitorul carierei sale, cum se pregătește pentru turnee și de ce i se spune mai nou .

Ronnie O'SullivanFoto: Eurosport

De-a lungul unei cariere de excepție, Ronnie a câștigat de cinci ori titlul mondial (2001, 2004, 2008, 2012, 2013), de șase ori a fost campion al UK și a cucerit și alte 12 turne majore.

Obiectivul lui Ronnie în acest sezon: Cel puțin un turneu pe lună

"Obiectivul meu e să-mi adaptez programul cât mai bine. Dacă pot juca cel puțin un turneu pe lună, cred că acesta ar fi minimul pentru mine. În unele luni pot juca și două turnee. Atât timp cât mi-e ușor să ajung de la unul la altul cred că este posibil. Vreau să stau activ, în principiu. Nu îl văd ca pe un sezon în care să încerc să câștig cât mai multe meciuri, să rămân în top 16 mondial, să câștig cât mai multe puncte pentru clasamentul mondial" - Ronnie O'Sullivan, intr-un interviu exclusiv acordat Eurosport.

Vrea să își prelungească cariera de jucător profesionist

"Această etapă a carierei mele este mai mult despre a veni cu idei noi, să văd unde mă duc următorii 1-2 ani sau 18 luni. Apoi voi trage linie și mă voi gândi ce am învățat, ce aș putea să fac diferit și să încerc să-mi prelungesc cariera, în loc să o pun în pericol" - Ronnie O'Sullivan.

De ce i se spune mai nou și de ce nu are prieteni în circuit

"Nu prea am (n.r. prieteni în lumea snooker-ului). Nu mi-am dat seama de asta, dar unul dintre amicii mei din circuit mi-a spus că el și tatăl său mă numesc , pentru că nu mă văd niciodată: «Ajungi acolo cu 20 de minute înaintea meciurilor, îți faci jocul și apoi pleci.» Am fost surprins. Niciodată nu mă văd, niciodată nu sunt la hotel, pentru că mereu încerc să evit hotelurile la care stau majoritatea jucătorilor" - Ronnie O'Sullivan.

Ce urmărește să aibă la un turneu

"Îmi place să am intimitatea mea, cu sala de forță, cu alergările. Mereu când ajung la un turneu, asta mă interesează cel mai mult – sala de forță, alergările și de unde mi-aș putea cumpăra mâncare bună. Snookerul devine complet secundar, pentru că e partea ușoară. Pot să vin cu 10 minute înaintea unui meci, să-mi scot tacul fără să fi lovit vreo bilă o săptămână, și tot pot să joc. Despre asta trebuie să-mi fac cele mai mici griji. Contează să fac bine restul lucrurilor, iar dacă reușesc, mă aflu într-o situație foarte bună", a conchis Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport.

Clasamentul break-urilor de 147 de puncte:

1 Ronnie O'Sullivan 14

2 Stephen Hendry 11

3 John Higgins 8

4 Ding Junhui 6

5 Shaun Murphy 5 etc.

Jucătorii cu cele mai multe titluri la CM de Snooker:

* începand de la prima editie, din 1927

1 Joe Davis - 15

2 Fred Davis, John Pulman - 8

3 Stephen Hendry - 7

4 Ray Reardon, Steve Davis 6

5 Ronnie O'Sullivan 5

6 John Higgins 4

7 John Spencer, Mark Selby, Mark Williams 3

8 Walter Donaldson, Alex Higgins - 2.

Dintre toți cei enumerați, în activitate se mai află doar următorii: Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Mark Williams și Mark Selby.

Cele mai multe apariții consecutive la CM: Ronnie O'Sullivan (26) - Recordul îi aparține lui Stephen Hendry (27).

Cele mai multe apariții: Ronnie O'Sullivan (26) - Recordul îi aparține lui Steve Davis (30).