O breșă de securitate descoperită în septembrie în cea mai mare rețea de socializare a permis kackerilor să compromita datele personale a 29 de milioane de utilizatori, a spus Facebook într-un comunicat, mult mai puțini decât s-a crezut inițial, relatează AFP.

Foto:

Facebook a precizat că numele și contactele a 15 milioane de persoane au fost comprimise. Pentru 14 milioane de oameni, atacatorii au accesat aceleași două seturi de informații, precum și alte detalii precum sexul, localizarea, limba, statutul relației, religia, orașul natal, ora locală, data de naștere.

Compania a anunțat la finalul lunii septembrie că hackerii au exploatat o vulnerabilitate de securitate și au obținut elemente ce le-ar permite să preia controlul asupra a 50 de milioane de conturi din rețea.

Problema a fost detectată în după-amaiza zilei de 25 septembrie și corectată în noaptea de 27 spre 28 septembrie. Pentru siguranță, cei 50 de milioane de useri afectați și alți 40 de milioane au fost deconectați forțat din rețea și au trebuit să se autentifice din nou, acest lucru pățindu-l și mulți români.

Citește și: