"La întâlnirea la care am fost invitaţi noi, ambasadorii, am primit de la premierul Borisov informaţii interesante şi de actualitate cu privire la asasinarea brutală a Viktoriei Marinova. El a spus că este dezamăgit de modul în care a fost reflectat cazul în presa internaţională, iar eu împărtăşesc această dezamăgire a sa", a declarat, pentru Nova Tv, ambasadoarea Marii Britanii la Sofia, Emma Hopkins. Potrivit afirmaţiilor sale, în doar câteva zile, poliţia a strâns multe probe, a fost emis un ordin european şi, în opinia sa, oricare unitate europeană de poliţie ar trebui să se mândrească cu asemenea rezultate, potrivit 24Chasa si Rador.

Viktoria MarinovaFoto: Captura YouTube

"Împărtăşesc pe deplin dezamăgirea premierului. El s-a simţit ca şi cum Bulgaria ar fi trădată în presă, că s-au tras foarte grăbit concluzii privind circumstanţele legate de acest asasinat", a mai spus Hopkins. "Presa noastră este liberă, iar politicienilor nu le place întotdeauna ceea ce spune presa. Presa liberă este liberă să spună ce doreşte", a adăugat ea.

Conform spuselor sale, uneori se apare o asemenea ripostă isterică în absenţa unei anchete corespunzătoare pentru stabilirea coneziunilor. "Pe alocuri, reflectarea acestui caz a fost îngrozitoare, pentru că ceea ce am auzit a fost că este vorba despre un abuz sexual brutal la adresa unei femei", a mai spus Emma Hopkins.

"În prezent, suntem într-o etapă critică a negocierilor. Săptămâna viitoare avem o reuniune a liderilor europeni, la Bruxelles, deci, suntem într-un moment de cotitură. Partea britanică se tema ca, pe nesimţite, Europa să nu ajungă în situaţia de a nu avea ceva concret. Am dori să înregistrăm progrese", a declarat ambasadoarea britanică la Sofia.