Florin Georgescu (BNR): În loc să avem din ce în ce mai mulți oameni educați, informați, în societate, vedem o creștere a decalajului în ceea ce privește cunoștințele și informația - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988vineri 22 mar 2019
Articol actualizat

Florin Georgescu (BNR): În loc să avem din ce în ce mai mulți oameni educați, informați, în societate, vedem o creștere a decalajului în ceea ce privește cunoștințele și informația

de Florin Barbuta Joi, 11 octombrie 2018, 16:25
- a A+
Imagine
O mare parte din populație are cunoștințe insuficiente sau zero despre economie, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR), într-un eveniment la sediul instituției.“Acum circa 50 de ani Peter Drucker, guru în filozofia managementului, a lansat conceptul de economie a cunoașterii. Surpriza este că după 50 de ani încă simțim că sunt elemente lipsă în construcția economică și instituțională, care ar trebui să fie bazate pe cunoaștere. În loc să avem din ce în ce mai mulți oameni educați, informați, în societate, vedem o creștere a decalajului în ceea ce privește cunoștințele și informația. Parțial, asta vine din inegalitățile economice, o altă provocare în creștere, dar parțial din ignoranță", a spus Georgescu.

Potrivit acestuia, în ciuda imensei cantități de informații care este accesibilă unui număr mare de oameni, observăm o lipsă a apetitului pentru cunoaștere, în mod surprinzător în rândul generației tinere.

Se pare că problema noastră reală nu este lipsa cunoașterii, ci lipsa de interes pentru asta. BNR a început acum 9 ani activitatea de educație financiară, iar anul trecut am creat un departament special pentru acest lucru. (...) Vedem că o mare parte din populație are cunoștințe insuficiente sau zero pentru economie și a riscurilor pentru viața economică. Doar 22% din populație are cunoștințe financiare. Asta înseamnă că restul respondenților au probleme în a înțelege pericolele inflației sau riscurile asociate cu creditul bancar. Pentru a avea politici de succes trebuie ca nu numai să integrăm mai multe cunoștințe în proiectarea politicilor, dar să convingem oamenii să integreze mai multe cunoștințe în deciziile financiare. Asta este de două ori mai greu de obținut", a precizat oficialul BNR.
1819 afisari


Adica romanii sunt majoritar o natie de prosti
emil bobu [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 16:47
+14/14
Asta stiam, sunt mii de exemple.

Cel mai recent: Nu sunt bani de scoli, dar Pandele rezerva 150 de autocare pentru prostimea batrana care merge la moaste.

Tara asta e praf, nu-i de mirare ca toata lumea muncitoare pleaca.
Asta a vrut clasa politica romaneasca
quietguy58 [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 16:33
+11/11
Asta a vrut clasa politica romaneasca, cati mai multi prosti cu drept de vot.
inca 14 comentarii comenteaza