​Monica Niculescu, locul 87 WTA, a fost eliminată turul secund al turneului de la Hong Kong, de categorie International, după ce pierdut împotriva Dariei Gavrilova, locul 34 WTA, scor 6-3, 4-6, 7-6(3). Meciul a fost unul maraton și a durat două ore 54 de minute.

Monica NiculescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Primul set a fost decis de break-urile realizate de australiancă în debutul partide, scorul devenind rapid 5-0, de unde Monica nu a mai revenit.

Setul secund a fost plin de break-uri, românca reușind patru break-uri, cu unul mai mult decât adversara și a dus meciul în set decisiv.

După ce a început decisivul mai greu, australianca ajungând rapid la 5-2, Monica a avut o reveniere spectaculoasă și a dus setul în tiebreak. Niculescu nu a reușit să îi facă față adversarei și a pierdut cu scorul de 7-3, ratând calificarea în sferturile turneului de la Hong Kong.

Pentru prezența în turul secund la Hong Kong, Monica și-a asigurat un premiu în valoare de 7.195 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.

Competiția de la Hong Kong este dotată cu premii totale în valoare de 750.000 de dolari. Se dispută în perioada 8-14 octombrie, pe hard, iar turneul face parte din categoria "International". Anastasia Pavlyuchenkova este ultima campioană (în 2017), în timp ce organizatorii au adus la startul ediției din acest nume mari precum Elina Svitolina, Garbine Muguruza și Samantha Stosur.