Într-o nouă înregistrare prezentată de România TV, Adrian Țuțuianu vorbește despre discuția din CEx al PSD în care Paul Stănescu le-ar fi spus colegilor că dacă vor cu Liviu Dragnea să îl ia de mână și să iasă cu el prin București, iar dacă reacția oamenilor e bună, atunci "noi suntem niște idioți", potrivit Mediafax.

Paul StanescuFoto: senat.ro

Potrivit unei discuții audio între senatorul PSD Adrian Țuțuianu și primarii social-democrați din județul Dâmbovița, la ultimul CEx al PSD, vicepremierul Paul Stănescu le-ar fi spus colegilor, "în stitul lui mai cu «ar’metica», că cei care vor să-l susțină pe Liviu Dragnea să îl ia de mână și să se plimbe cu el prin București, Brașov sau Cluj, iar dacă reacția oamenilor este una pozitivă, atunci "noi suntem niște idioți". Însă "dacă lumea vă înjură, ăsta e riscul vostru", a povestit Țuțuianu.

Țuțuianu mai spune, potrivit înregistrării, că nu i se pare normal "să avem un lider de partid care nu poate ieși printre oameni".

Referitor la acest subiect, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, la România TV, că "nu-mi amintesc, sincer, lucrul acesta", respectiv ca Paul Stănescu să fi făcut astfel de afirmații în ultima ședință a Comitetului Executiv, în care Liviu Dragnea a primit votul de încredere din partea social-democraților pentru funcția de președinte al partidului.

Întrebată dacă ar ieși de mână cu Liviu Dragnea la București sau la Craiova, Lia Olguța Vasilescu a răspuns: "Domnul Dragnea a fost de foarte multe ori în Craiova și a fost foarte bine primit. Să nu uităm că stadionul de la Craiova i se datorează în cea mai mare măsură domnului Liviu Dragnea", precizând că liderul PSD nu a fost niciodată huiduit pe strazile orașului.

Președintele PSD Dâmbovița a vorbit, potrivit înregistrării, și despre calculele sale în planul de a bloca proiectele Guvernului în Parlament. "Dacă pleacă 10 inși de la Camera Deputaților", atunci forul inferior al Legislativului "s-a închis, cameră decizională în majoritatea legislației", a afirmat Țuțuianu, conform înregistrării.

"Doar pe administrație, politică externă și învațământ și apărare, Senatul e camera decizională. Deci, practic, blocăm tot dacă lucrurile nu se schimbă", a explicat Țuțuianu, în discuția audio cu primarii din județul Dâmbovița.

Despre amenințarea de a bloca majoritatea parlamentară, Lia Olguța Vasilescu a declarat, că subiectul a fost abordat și înaintea CEx al PSD, însă lucrurile au stat cu totul altfel la ședința propriu-zisă a Comitetului Executiv.

"S-a discutat despre acest lucru și înainte de CEx. A fost amenințarea supremă că se va pierde majoritatea pentru că semnatarii scrisorii ar convinge colegii de partid să nu mai voteze, să nu mai susțină Guvernul, după care, în ședința respectivă, discuțiile nu s-au purtat deloc în acești termeni. Ba dimpotrivă, toată lumea a asigurat că nu vrea să rupă partidul, că nu fac niciun fel de puci, că nu transferă parlamentari la alte partide. Deci iarăși o discuție care s-a purtat cu totul și cu totul în alți termeni în CEx față de ceea ce spune domnul Țuțuianu", a afirmat Vasilescu, într-o intervenție telefonică la România TV.

Vicepremierul Paul Stănescu nu este singurul social-democrat ironizat de senatorul PSD Adrian Țuțuianu. Potrivit înregistrărilor prezentate de postul de televiziune, Țuțuianu a avut ironii și la adresa lui Claudiu Manda, Lia Olguța Vasilescu, Ioana Bran și Dănuț Andrușcă, într-o discuție cu primarii din județul Dâmbovița la cinci zile după ședința CEx al PSD.

Cu toate acestea, Paul Stănescu este, alături de Adrian Țuțuianu și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, printre cei trei contestatari ai președintelui PSD, Liviu Dragnea, care printr-o scrisoarea deschisă i-au cerut acestuia să facă un pas în spate de la șefia partidului.

Liviu Dragnea a primit votul de încredere din partea majorității membrilor PSD într-o ședință a Comitetului Executiv Național al partidului care a avut loc pe 21 septembrie, la finalul a peste opt ore de discuții, potrivit Mediafax.