Bill Cosby va afla marți dacă va merge la închisoare pentru agresiune sexuală, după ce a fost găsit vinovat în aprilie, relatează Reuters.

Bill CosbyFoto: Google

Cosby este prima celebritate care va fi condamnată de la începutul mișcării #MeToo, care a scos la suprafață zeci de cazuri de agresiune sexuală comise de oameni puternici din divertisment , politică, dar și din alte domenii.

Cosby, în vârstă de 81 de ani, și-a creat o reputație de familist interpretându-l pe dr. Cliff Huxtable în serialul The Cosby Show în anii '80.

De atunci, reputația a fost eclipsată de condamnarea sa pentru agresiunea sexuală a unei femei pe nume Andrea Constand, în Philadelphia în 2004.

Peste 50 de femei l-au acuzat de abuz sexual de-a lungul mai multor decenii, cazul lui Constand fiind singurul confirmat printr-o condamnare.

Un procuror a spus în cadrul audierilor că Bill Cosby ar trebui să fie etichetat ca fiind un prădător sexual violent, deoarece are o tulburare mentală care îl face să aibă porniri nefirești îndreptate către femei care nu își dau acordul pentru a întreține relații sexuale cu el.

Actorul riscă să petreacă până la 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre cele trei dăţi în care a abuzat-o sexual pe Andrea Constand, în vârstă de 45 de ani.

Bill Cosby a recunoscut, într-o declarație acordată în instanță, în 2005, că a drogat o femeie pentru a întreține relatii sexuale cu ea, însă starul american a precizat că aceasta a fost de acord să ia respectivele sedative.