Un adolescent indonezian care avea grijă de o colibă de pescuit a supraviețuit 49 de zile în largul mării gătind pește deasupra lemnelor smulse din coliba cu care plutea. Aldi Novel Adilang se afla la 125 de kilometrii de coasta Indoneziei în Iulie, atunci când vânturi puternice au făcut ca sforile cu care era legată coliba de țărm să se rupă și ca aceasta să pornească în larg, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adolescentul de 18 ani a ajuns la mii de kilometrii depărtare de locul de unde pornise. Băiatul lucra pe o „rompong”, o colibă plutitoare care nu are vâsle sau motor. Slujba lui era să aprindă lămpile de pe rompong, lămpi care sunt construite pentru a atrage pești. După ce sforile care țineau coliba la țărm s-au rupt, băiatul s-a trezit plutind în larg fără direcție și fără posibilitate de întoarcere.

Odată aflat în larg, adolescentul a supraviețuit mâncând pește. Încă nu este clar cum a rămas hidratat. Băiatul a declarat că i-a fost frică în larg și că a plâns de multe ori. De fiecare dată când vede o navă mare, a declarat băiatul, avea speranță, însă mai mult de 10 nave au trecut pe lângă el. Niciuna nu s-a oprit ca să-l salveze. Băiatul a fost salvat într-un final de o navă din Panama.