Procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, cel care-l supervizează pe procurorul special Robert Mueller - care se ocupă de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, este în continuare în funcție, după ce presa americană a informat că acesta ar urma să-și dea demisia, relatează Reuters. Rosenstein ar urma să aibă o întâlnire cu Donald Trump joi.

Rod RosensteinFoto: Wikipedia

Acesta fusese convocat luni dimineață la Casa Albă.

”Se vor întâlni joi când președintele se întoarce la Washington”, potrivit unei postări pe Twitter a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders. Întâlnirea a fost anunțată după cei doi ar fi vorbit despre informațiile recente apărute în presă.

Rosenstein, numărul 2 în Departamentul Justiției, și-a dat demisia verbal, potrivit unei sursei oficiale care nu a fost numită.

O altă sursă susține că se așteaptă ca acesta să fie demis.

Într-un interviu difuzat luni la un post de radio, Trump a spus că nu a decis dacă îl va concedia sau nu pe Rosenstein, potrivitBBC.

Fostul director adjunct al FBI Andrew McCabe, care a demisionat din funcție la sfârșitul lui ianuarie, a spus că este profund îngrijorat că plecarea lui Rosenstein ar putea periclita dosarul ingerinței Rusiei în alegeri.

Acestea se întâmplă la trei zile după publicarea informațiilor potrivit cărora Rosenstein ar fi sugerat anul trecut înregistrarea în secret a președintelui SUA, Donald Trump.

The New York Times a mai relatat că Rosenstein a venit și cu ideea utilizării Amendamentului Nr. 25 din Constituția SUA pentru a îl înlătura pe Trump, prin declararea lui ca incapabil să îndeplinească funcția de președinte.

Rod Rosenstein a negat categoric informațiile, afirmând că articolul publicat de The New York Times este "lipsit de acuratețe și incorect din punct de vedere factual".

Citește și:

AP: Un oficial american a sugerat înregistrarea în secret a președintelui Donald Trump