Finala ediţiei din acest an a Cupei Davis, între echipele Franţei şi Croaţiei, se va disputa pe zgură, pe arena Pierre-Mauroy din Lille, între 23 şi 25 noiembrie, a anunţat luni Federaţia franceză de tenis (FFT), citată de AFP, conformAgerpres.

Cupa Davis, logoFoto: daviscup.com

Franţa, deţinătoarea trofeului, a învins anul trecut Belgia în finală, pe suprafaţă dură, confruntarea având loc tot la Lille.

În schimb, la ediţia 2014 a Cupei Davis, tenismenii francezi au pierdut finala pe zgură împotriva Elveţiei lui Roger Federer şi San Wawrinka, disputată în acelaşi oraş din nordul Franţei.

În semifinalele ediţiei din acest an,Franţa a învins Spaniape suprafaţă dură, la Lille, în timp ceCroaţia lui Marin Cilic şi Borna Coric, s-a impus pe teren propriu, la Zadar, în faţa Statelor Unite, pe zgură.

"Les Bleus" vor lupta pentru a 11-a "Salatieră de argint" din istoria tenisului francez, sperând totodată să intre în clubul select al ţărilor care au cucerit doi ani la rând Cupa Davis, lucru pe care l-au mai reuşit în era modernă doar SUA, Suedia, Germania, Spania şi Cehia (începând din 1972).

Începând din 2019, Cupa Davis se va desfăşura după un format nou, cu o fază finală de o săptămână, la care vor participa 18 echipe naţionale, într-o singură locaţie.