Meteorologii au emis luni după-amiază mai multe avertizări de tip Nowcasting de vânt și/sau averse slabe în șapte județe, printre care și Ilfov, dar și în Capitală, valabile până la ora 21.00 și o avertizare de vânt și ploi moderate, valabilă în Hunedoara și Caraș-Severin până la ora 18.00.

VantFoto: AGERPRES

Municipiul București va fi sub avertizare de vânt până la ora 21.00.

Județele Prahova, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov sunt sub avertizare de ”intensificări ale vântului care local vor atinge la rafală în general de 55 - 60 km/h” și averse slabe până la ora 21.00.

De asemenea, sub avertizare de intensificări ale vântului până la ora 21.00 se află și județele Ialomița, Buzău și Călărași.

Județele Hunedoara, zona joasă, și Caraș-Severin (Moldova Nouă, Băile Herculane, Mehadia, Pojejena, Berzasca, Topleț, Iablanița, Sichevița, Cornea, Coronini, Domașnea, Socol) se află sub avertizare de vânt, ce va atinge și va depăși la rafală 55-65 km/h, dar și de ploi moderate cantitativ până la ora 18.00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică cod galben de intensificări ale vântului care va valabil luni între orele 10.00 și 23.00, dar și o informare prin care avertizează că în aproape toată țara va avea loc, începând de luni seara, o răcire accentuată a vremii, care va duce temperaturile cu 8-10 grade sub normalul acestei perioade.