​Perechea formată din Monica Niculescu și Vania King s-a calificat în optimile turneului de la Wuhan, dotat cu premii în valoare totală de 2,7 milioane de dolari. Cele două au trecut de echipa Aleksandra Krunic/ Katerina Siniakova, scor 6-4, 6-2, după o oră și 13 minute de joc.

Monica Niculescu (2)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Primul set a fost unul cu probleme la serviciu de ambele părți. În ciuda procentajului de 89% pe primul serviciu de partea româncei și a americanei, Krunic și Siniakova au reușit să facă de două ori break. Niculescu și King au revenit de fiecare dată și au făcut al treilea break cu care au reușit să câstige setul, scor 6-4.

Setul secund a mers cap la cap până la scorul de 2-2, de unde jucătoarea noastră și Vania King au reușit să câștige toate game-urile și să se impună cu 6-2, ajungând astfel în faza următoare a turneului de la Wuhan.

În optimi, Vania King și Monica Niculescu se vor întâlni cu Nicole Melichar și Kveta Peschke, favorite numărul 7, care au trecut în primul tur de echipa Chan/Yang, scor 7-6(4), 2-6, 10-5, după o oră și 48 de minute de joc.

Pentru calificarea în optimi, cele două vor primi un cec în valoare de 9,200 de dolari și 105 puncte WTA.

Românca și americana au făcut echipă ultima oară la Beijing, în 2016, când au fost eliminate în optimi de surorile Chan.

La simplu,Monica Niculescu a fost eliminată de pe tabloul principal de Dominika Cibulkova, după ce s-a calificatîn calitate de lucky loser, după retragerera Magdalenei Rybarikova.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 32 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.