​Ciclistul român Serghei Țvetcov (UnitedHealthcare Pro Cycling Team) a câștigat, duminică, ediția a 51-a a Turului ciclist al României. Turcul Onur Balkan s-a impus în etapa a cincea, ultima, desfășurată la București. Podiumul etapei a fost completat de polonezul Szymon Krawczyk (Voster ATS Team) și de italianul Filippo Ferronato (CT Friuli).

HotNews.roFoto: Hotnews

Etapa a cincea a fost desfășurată pe un circuit de 100 de km din București, pe traseul Piaţa Presei Libere - B-dul Poligrafiei - str. Jiului. Turcul Onur Balkan a înregistrat timpul de 2h09'35".

Turul ciclist al României a revenit după o pauză de cinci ani, ultimul învingător fiind Vitaliy Buts, în 2013. Ultimul rutier român care s-a impus în Mica Buclă, așa cum mai este denumit Turul României, a fost Andrei Nechita, în 2011.

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Turul României 2018 a trecut prin cele trei provincii istorice ale României.

Prima etapă, desfășurată pe traseul Alba Iulia - Blaj - Sibiu, pe o distanță de 154,7 km a fost câștigată de olandezul Peter Schulting.

Etapa a doua, pe traseul Sibiu-Făgăraș-Râșnov-Brașov, cu o lungime de 162,8 km a fost adjudecată de românul care avea să se impună și în clasamentul general, Serghei Țvetcov.

Etapa a treia a avut o distanță de 176,3 km și s-a desfășurat pe traseul Brașov-Târgu Secuiesc-Focșani, fiind câștigată de olandezul Jeen De Jong.

Etapa a patra, pe traseul Buzău-Ploiești-Târgoviște, cu o distanță de 124,7 km l-a avut drept învingător pe același Peter Schulting, care s-a impus și în prima etapă.

La competiție au luat parte 19 echipe, 4 echipe naționale, 11 echipe continentale și patru de club.

Turul României s-a desfășurat în perioada 18-23 septembrie, cele cinci etape având o distanță totală de 718 km.