​Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună şi vor alinia, pentru prima oară, o echipă unificată la anumite discipline cu ocazia Jocurilor paralimpice ale Asiei, programate între 6 şi 13 octombrie la Jakarta, au anunţat duminică organizatorii, citaţi de AFP, conformAgerpres.

Jocurile paralimpice ale Asiei din Indonezia 2018Foto: Asian Paralympic Committee

"Este pentru prima oară când cele două ţări vor defila, iar apoi vor participa împreună la probele sportive paralimpice", a declarat preşedintele comitetului de organizare, Majid Rashed.

O sută de sportivi din Sud şi alţi 20 din Nord vor participa, astfel, la aceste Jocuri polisportive care reunesc sportivi cu diverse deficienţe fizice.

Cele două Corei, aflate din punct de vedere tehnic încă în război, vor alinia o echipă unificată în probele de tenis de masă, precum şi în ştafeta de 4x100 m mixt, la înot.

Coreea de Nord şi cea de Sud au aliniat deja, la Jocurile Asiatice (18 august - 2 septembrie) echipe comune la baschet, canoe şi canotaj, câştigând o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.

La Jakarta, cu ocazia ceremoniilor de deschidere şi de închidere, cele două Corei vor defila sub aceleaşi culori, purtând uniforme identice, în spatele drapelului unificării coreene, cu peninsula de culoare albastră pe fond alb.

La Jocurile Olimpice de iarnă ediţia 2018 de la PyeongChang, din luna februarie, cele două ţări au aliniat o echipă feminină comună de hochei pe gheaţă.

Pe 19 septembrie, cele două ţări rivaleau anunţat dorinţa de a organiza în comun Olimpiada de vară din 2032.