Monica Niculescu, locul 81 WTA și cap de serie numărul 15, a fost eliminată în turul secund al calificărilor turneului de la Wuhan, de categorie Premier 5, după ce a pierdut împotriva Sofiei Kenin (SUA, locul 62 ATP), scor 7-6(5), 4-6, 6-2, după două ore și 20 de minute de joc.

Monica NiculescuFoto: chinaopen.com.

Monica a început dezastruos partida, pierzând de două ori pe serviciul propriu. Scorul a devenit 5-0 pentru jucătoarea din SUA, însă jucătoarea noastră a reușit o revenire spectaculoasă și a egalat la 5. După ce fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, Kenin s-a impus în tiebreak, după ce Monica și-a pierdut serviciul la 5-5.

În setul secund, lucrurile au fost mai echilibrate. Cele două au mers cap la cap, au făcut fiecare câte două break-uri consecutive, iar Monica a reușit să câștige setul după ce a realizat încă un break la 4-5.

Setul decisiv a fost unul dificil pentru româncă. Kenin a spart serviciul Monicăi încă din primul game, a mers fără greșeală pe serviciul propriu până în finalul setului, când a mai reușit un break și a câștigat cu 6-2.

Tot în calificările turneului de la Wuhan au fost eliminate șiAna BogdanșiSorana Cîrstea, după ce ambele au pierdut în primul tur.

Pentru prezența în turul secund al calificărilor, Monica va primi un cec în valoare de 4.215 de dolari și 20 de puncte WTA.

Principala favorită pe tabloul principal este Simona Halep, locul I WTA, care va întâlni în turul secund câștigătoarea partidei dintre Magdalena Rybarikova și Dominika Cibulkova.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal se vor afla 32 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.