Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizează, în acest sfârșit de săptămână, Zilele Bucureștiului, eveniment care celebrează 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, precum și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Cu această ocazie, vineri va avea loc în Piața Constituției un concert Gheorghe Zamfir, sâmbătă se va desfășura cea de-a V-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, proiecțiile urmând să fie făcute pe Palatul Parlamentului, iar duminică va avea loc un concert Rod Stewart.

Zilele BucurestiuluiFoto: USER UPLOADED

Concert extraordinar Gheorghe Zamfir

Vineri, 21 septembrie 2018, în Piața Constituției, are loc concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, eveniment dedicat întregii sale cariere, având invitați numeroși artiști de talie națională și internațională, personalități marcante ale genului liric.

Gheorghe Zamfir este un reprezentant al muzicii populare și clasice pentru nai în peisajul artistic mondial, obținând peste 120 de discuri de aur și platină, compozitor, dirijor, poet și creator de naiuri, un simbol al României și un brand de țară cu care ne mândrim, fiind Ambasadorul Turismului Românesc.

Invitat special în cadrul concertului extraordinar, artistul francez Enrico Macias se alătură maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de excepție.

Concert Hurts si show de videomapping iMapp Bucharest

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, se va desfășura cea de-a V-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul, direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

Cele 10 echipe ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible din Olanda.

Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piața Constituției, va urca celebra trupă britanică HURTS. Trupa românească de rock alternativ, The Mono Jacks, va concerta în deschiderea HURTS, și, înaintea mult așteptatelor concerte, DJ-ul CS84 va anima publicul pentru o seară de excepție.

Rod Stewart in Piața Constituției

Duminică, 23 septembrie 2018, în încheierea Zilelor Bucureștiului, Rod Stewart, unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, va susține un concert extraordinar live.

În cariera sa de peste 50 de ani, artistul a acumulat vânzări din peste 200 de milioane de albume și single-uri și a câștigat comunități de fani din întreaga lume. În anul 2016, acesta a primit titlul onorific de Cavaler din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a pentru contribuțiile sale în muzică și pentru actele caritabile.

În deschiderea mult așteptatului concert, va urca pe scenă trupa Vunk, una din cele mai îndrăgite formații de pop-rock din România.

Restricții de circulație de Zilele Bucureștiului

În perioada 21-23 septembrie, pentru evenimentele dedicate Zilelor Bucureștiului, care vor avea loc în Piața Constituției, pentru buna desfășurare a evenimentului se va restricționa traficul rutier, după cum urmează:

- până pe data de 26 septembrie, ora 23.00, banda III adiacentă Pieței Constituției (aferentă celor două bretele: bretea Parchet și bretea Ministerul de Finanțe);

- 19 septembrie, ora 06.00 – 25 septembrie, ora 06.00, banda I de circulație de pe Bd. Libertății, sensul de deplasare dinspre Bd. Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie;

- 21 septembrie, ora 15.00 – 24 septembrie, ora 06.00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției, precum și pe Bd. Libertății, tronsonul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie