​​Ana Bogdan, locul 80 WTA și cap de serie numărul 14, a pierdut în primul tur al calificărilor turneului de la Wuhan, de categorie Premier 5, împotriva locului 120 WTA, Yingying Duan, scor 6-2, 2-6, 3-6, într-o oră și 57 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ana a început mai bine meciul și a câștigat fără probleme primul set, scor 6-2, după ce a reușit două break-uri. Deși a început setul secund cu un break, nivelul Anei a scăzut și de la 2-0 pentru ea, Duan a câștigat cinci game-uri consecutive. Fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, iar chineza a câștigat setul. Ultimul set a avut o desfășurare identică primului, doar că, de această dată, Duan a fost cea care s-a impus după două break-uri, scor 6-2.

După această partidă, Ana va rămâne cu un cec în valoare de 2.170 de dolari și un singur punct în ierarhia WTA.

Astăzi au mai evoluat în calificări Sorana Cîrstea și Monica Niculescu.Sorana a pierdut împotriva jucătoarei din SUA, Nicole Gibbs, în timp ceMonica s-a impus în fața locului 146 WTA, Fangzhou Liu.

Principala favorită pe tabloul principal este Simona Halep.

Simona Halep, locul I WTA va întâlni în turul secund învingătoarea partidei dintre Magdalena Rybarikova și Dominika Cibulkova.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal se vor afla 32 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.