​Asistentul Alexa al Amazon a primit o nouă funcție numită Hunches (Presimțiri) prin care urmărește comportamentul zilnic al user-ilor, învață din el și apoi încearcă să îi ajute cu diverse lucruri simple prin casă, cum ar fi recomandarea de a încuia o ușă uitată deschisă. Amazon spune că lansarea acestei funcții este un pas către a face din Alexa un asistent mult mai uman în interacțiunile cu cei din jur.

Cuptor cu microunde AmazonFoto: Amazon

Funcția Hunches va fi disponibilă de la final de an și Alexa va observa cu atenție comportamentul utilizatorilor cu diverse alte terminale smart, cum ar fi încuietori, sonerii, sisteme de iluminat sau gadget-uri smart. Când va detecta un comportament diferit, îi va face recomandări utilizatorului.

Un exemplu este cel în care user-ul închide TV-ul și lumina din dormitor, semn că vrea să se culce, însă becul de la ușa casei a fost uitat aprins. Alexa îi va spune că este aprins și îi va recomanda să-l stingă.

Amazon spune că lansarea acestei funcții este un pas către a face din Alexa un asistent mult mai uman în interacțiunile cu cei din jur. Mulți clienți au pus înregistrări pe YouTube în care Alexa nu se descurca la întrebări mai complexe sau dădea răspunsuri caraghioase.

Cei de la Amazon spun că Alexa poate face față unor conversații mai lungi și, dacă îi spui ceva în șoaptă, îți va răspunde tot șoptind.

În plus, Alexa va avea curând un fel de mod de gardă (Guard Mode) care să-i avertizeze pe utilizatori care sunt plecați de acasă când se aud zgomote suspecte, cum ar fi sunetul de geam spart sau al unei alarme de incendiu.

Va dura câteva săptămâni până când Alexa va învăța obiceiurile ”stăpânilor” săi și Amazon spune că vrea să aibă grijă ca aceste recomandări ale funcției Hunches să nu fie enervante.

”Am ajuns într-un punct în care, cu rețelele neurale profunde și cu machine learning, putem practic să programăm intuiția”, spune Daniel Rausch, vicepreședinte pentru funcțiile asistentului Alexa,

Pentru început Hunches va funcționa cu alte gadget-uri smart, cum ar fi becurile, încuietorile, soneriile smart și cuptorul cu microunde, dar pe termen mediu și lung Amazon spune că utilizatorilor li se va recomanda să treacă pe postul de radio preferat sau Alexa va rula automat melodiile preferate. Următorul pas va fi ca user-ilor să li se sugereze diverse lucruri de cumpărat.

Suirsă: The Guardian