Producătorul hip-hop american Suge Knight, celebru pentru că i-a lansat cariera lui Snoop Dogg, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare, pentru omor involuntar, după ce a ucis un bărbat într-un accident auto, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul magnat al muzicii hip-hop, aflat în detenție din 2015, a încheiat, joi, un acord cu procuratura din Los Angeles, potrivit căruia, deși nu se recunoaște vinovat de omor, nu va contesta acuzația de ucidere involuntară. Knight a recunoscut, însă, că se face vinovat de folosirea unei "arme letale", mai precis de vehiculul cu care l-a călcat pe acel bărbat.

În luna ianuarie 2015, Suge Knight a călcat un bărbat cu maşina, după care a fugit de la locul accidentului în care a fost implicat, în urma unei altercaţii cu alţi doi bărbaţi, pe un platou de filmare din Compton, California. În urma accidentului o altă persoană a fost rănită.

Potrivit relatărilor tmz.com de la momentul respectiv, Knight a fost implicat într-o bătaie cu doi bărbaţi pe un platou de filmare şi, după ce a dat cu maşina peste victimă, vedeta hip-hop a fugit de la faţa locului.

Bărbatul care a murit a fost identificat ca fiind Terry Carter, un prieten al lui Suge Knight, şi ar fi ajuns pe platoul de filmare împreună cu acesta. Carter se deplasa spre maşina în care se afla Knight, dar era în spatele vehiculului când rapperul l-a pus în mişcare în marşarier.

Celălalt bărbat rănit a fost actorul Cle "Bone" Sloane, care a jucat în "Zi de instrucţie/ Training Day" şi "Ultima razie/ End of Watch", dar rănile sale nu i-au pus viaţa în pericol.

Toată scena a apărut pe camerele de supraveghere din zonă.

După ani de proceduri judiciare, în care Knight și-a menținut declarația potrivit căreia el, de fapt, fugea de cei doi bărbați, producătorul a acceptat, în cele din urmă, să încheie un acord cu procuratura.

Knight risca o pedeapsă cu închisoarea pe viață, pentru "omor, tentativă de omor și fugă de la locul faptei", potrivit unui comunicat al procuraturii.

Suge Knight a înființat cu Dr. Dre casa de discuri Death Row Records, la care s-au afirmat artiști precum Snoop Dogg și Tupac Shakur, iar, la începutul anilor 1990, câștiga milioane de dolari.

Knight se afla împreună cu Tupac Shakur când acesta a fost împușcat în Las Vegas, în septembrie 1996. Tupac Shakur a fost grav rănit, iar, şase zile mai târziu, a încetat din viaţă.

Death Row a intrat în faliment, mai ales după ce Suge Knight a fost încarcerat de mai multe ori, iar Snoop Dogg s-a retras.

Suge Knight, celebru și pentru atitudinea violentă față de rivalii din industrie, a avut numeroase probleme cu justiția, iar, în 2003, a stat zece luni după gratii. A supraviețuit mai multor atacuri cu arme de foc.