​Angajații Google au făcut ”brainstorming” pentru a vedea dacă este cazul să modifice funcțiile căutărilor online pentru a contracara măsurile controversate luate de administrația Trump pentru a interzice intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări musulmane, scrie Wall Street Journal. Cei de la Google au ajuns la concluzia că NU trebuie să facă modificări. Google spune că politicile interne ale companiei nu permit manipularea rezultatelor căutării pentru promovarea ideologiilor politice.

Logo GoogleFoto: Flickr

WSJ scrie că angajații Google au purtat discuții îndelungi pentru a vedea dacă este cazul ca funcțiile căutării online să fie modificate astfel încât utilizatorii să vadă cum pot contribui la activitatea organizațiilor ce susțin imigranții și cum pot contacta ușor agențiile guvernamentale. Ideile nu au fost implementate, spun cei de la WSJ care au intrat în posesia unor e-mail-uri interne din companie.

Angajații de la Google au propus moduri de a influența funcțiile căutărilor pe internet și cum pot face câțiva pași pentru a contracara ceea ce ei numeau rezultate bazate pe algoritmi care erau ”islamofobice” din căutări precum ”Islam”, ”Musulman” sau ”Iran. În vizor au fost luate și rezultate ”pline de prejudecăți” bazate tot pe algoritmi pentru termeni precum ”Mexic”, ”latino” și ”hispanic”.