Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a scris joi, pe Facebook, că nu va participa la ședința Comitetului Executiv de vineri, urmând să se afle într-o deplasare la Washington, dar își îndeamnă colegii ca prin dialog să rezolve tensiunile din interiorul partidului, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Partidul Social Democrat a demonstrat în repetate rânduri că este un partid puternic, democratic și echilibrat, capabil să ia decizii mature și corecte prin unitatea membrilor săi. Am trecut prin perioade dificile în care, doar împreună, am reușit să luăm decizii bune pentru România și români, în pofida încercărilor adversarilor noștri de a pune tot felul de piedici. Suntem si vom ramane o mare familie și, ca în orice familie, soluțiile pentru orice fel de nemulțumire se discuta si se rezolvă în interior prin discuții așezate. Am convingerea că printr-un dialog constructiv în cadrul CEX, cu multa intelepciune, putem găsi rezolvare pentru orice obstacol, astfel încât să continuăm buna guvernare demonstrată atât de cifrele publicate de instituțiile interne cât și de cele publicate de agențiile de rating internaționale", scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Ministrul Apărării spune că votul românilor obligă PSD să ducă guvernarea la capăt, "iar acest lucru se poate face doar cu un partid unit si dând dovada de maturitate si responsabilitate atat in fata romanilor, cat si a partenerilor nostri externi".

"Maine nu voi putea participa la CEX, urmând a fi în vizită oficială la Washington, deplasare extrem de importantp pentru consolidarea relației bilaterale strategice cu SUA. Cu toate acestea, în calitate de vicepreședinte al PSD, dar și de membru al guvernului am obligația de a fi alături de premierul Viorica Dăncilă, de a susține guvernarea PSD-ALDE și, desigur, nevoia de stabilitate și coerență în tot ceea ce întreprindem ca partid care a fost investit cu încrederea a milioane de români', mai scrie Fifor.

Social democrații se reunesc vineri în ședința Comitetului Executiv, urmând să dezbată scrisoarea nemulțumiților, prin care se cere înlăturarea lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte al PSD și din funcția de șef al Camerei Deputaților.