​Membrii Comitetului Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) au votat, joi, ridicarea suspendării agenţiei antidoping din Rusia (Rusada), în ciuda unei puternice opoziţii venite din lumea sportului, care consideră că Rusada nu întruneşte condiţiile ridicării sancţiunii, informează BBC, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele WADA, Craig Reedie, a precizat că decizia a fost luată de o mare majoritate a celor 12 membri ai comitetului şi că ridicarea suspendării se face în condiţii stricte.

"Decizia prevede un calendar clar, iar WADA trebuie să primească acces la datele şi probele fostului laborator de la Moscova", a afirmat britanicul de 77 de ani.

Numeroase personalităţi ale sportului şi vicepreşedintele WADA, Linda Helleland, s-au opus acestei decizii.

Comitetul independent de verificare a conformităţii a recomandat reintegrarea Agenţiei Ruse Antidoping (RUSADA), suspendată în noiembrie 2015, a anunţat, vineri, Agenţia Mondială Antidoping (WADA).

“Comitetul independent de verificare a conformităţii i-a recomandat vineri Comitetului Executiv al WADA reintegrarea RUSADA, la următoarea reuniune a Comitetlui Executiv, la 20 septembrie”, a precizat WADA.

Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA) a fost suspendată în urmă cu aproape trei ani, după dezvăluirile cu privire la existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat în Rusia.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Fostul director al laboratorului din Moscova avertizează WADA că ridicarea suspendării Rusiei ar fi "o catastrofă"