Irina Begu (55 WTA) a reușit unul din cele mai bune meciuri din ultima perioadă, favorita numărul șapte trecând în două seturi, scor 6-4, 6-3, de Agnieszka Radwanska (60 WTA). Succesul conturat într-o oră și 57 de minute o califică pe Irina în sferturile turneului de la Seul (de categorie International).

HotNews.roFoto: Hotnews

Hotărâtă și agresivă, Irina a început mai bine partida cu experientata Radwanska. A făcut de multe ori pasul în teren, a căutat să trimită decisiv și a surprins-o pe poloneză cu jocul ei precis. Game după game, Begu a ajuns până la 4-1.

De aici au apărut însă problemele: Aga a început să îi "citească" jocul Irinei, s-a deplasat mai bine în defensivă și a speculat lacunele din partitura interpretată de sportiva noastră. Pas cu pas, Radwanska a revenit pe tabelă până la 4-3. Prima dublă greșeală a polonezei a venit însă într-un moment nepotrivit - la minge de break pentru Irina. În aceste condiții, Begu a ajuns în situația de a servi pentru câștigarea primului set.

Din păcate, Irina nu a profitat de șansa avută, iar al șaselea break din cele nouă game-uri și-a făcut și el apariția (5-4). a venit pentru Begu tot contra serviciului, iar setul s-a încheiat după 58 de minute: 6-4 pentru jucătoarea noastră (în total, Irina a avut cu două puncte mai mult decât adversara: 41-39).

La 1-0 pentru Irina, în debutul setului al doilea a avut loc un game maraton pe serviciului polonezei : după opt egalități, Aga a egalat pe tabelă (1-1). Irina a resimțit consumul fizic și mental din acest game, iar Radwanska a reușit un break alb.

De la 3-1 pentru Radwanska s-a ajuns însă la 4-3 pentru jucătoarea noastră: Irina a avut o variație bună în joc - scurte, loburi, slice-uri și multe mingi înalte, iar planul tactic a dat roade (Aga a fost dominată practic cu propriile arme). A urmat însă o nouă întrerupere din cauza ploii (a doua), iar pauza a fost de această dată mult mai mare (de peste o oră).

La revenirea pe teren, Radwanska nu a servit grozav, a facut și o dublă greșeală la minge de break, iar Irina a ajuns la un singur game distanță de victorie (5-3). Nu a mai fost loc de reveniri: Irina a servit precis, a fost inspirată, iar finalul partidei a venit după o oră și 57 de minute (6-4, 6-3).

Calificarea în sferturi îi aduce Irinei un cec în valoare de $6,175 și 60 puncte WTA.

Este prima victorie bifată de Begu în disputele cu Radwanska, după ce poloneza s-a impus în 2013 la Australian Open (6-3, 6-3) şi în 2015 la Miami (6-2, 4-6, 6-2).

Pentru un loc în semifinale, Begu se va duela cu Maria Sakkari (Grecia - favorită numărul trei, 32 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2016, la Miami, atunci când Irina a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-3.

Aici poți vedea ultimul punct al partidei Begu vs Radwanska:

Sferturi:

E. Alexandrova / J. Ostapenko (6) - S-W. Hsieh

M. Minella - A. Tomljanovic

I. Begu (7) - M. Sakkari (3)

E. Rodina - K. Bertens (2).

Korea Open se dispută la Seul în perioada 17-23 septembrie și face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $250.000. Irina Begu s-a impus la dublu, în 2014, alături de Lara Arruabarrena. Jucătoarea noastră a câștigat și turneul de simplu în 2015. În România turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport.