Senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz, susține că organizația județeană a partidului, reunită în ședință, nu a stabilit dacă este pro sau contra cererii de demisie a lui Liviu Dragnea, astfel încât liderul filialei va lua în CExN o decizie „la fața locului”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În Comitetul Executiv (al PSD Alba - n.r.) care a avut loc astăzi, la care au fost prezenți undeva în jur de 30 de membri, s-a votat pentru unitate în partid. Dar un mandat clar nu s-a hotărât, un mandat clar care să poziționeze organizația într-o direcție sau alta. Părerile au fost pro și contra, părerile au fost împărțite, iar în final, s-a supus la vot, în următorul fel să se voteze pentru unitate în partid și mâine să se ia o decizie la fața locului, deci nu a fost un mandat clar care să fie pro sau contra”, a declarat senatorul PSD, pentru Mediafax.

El a adăugat că președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, nu și-a exprimat în ședință o poziție „concretă”.„Domnul președinte astăzi a ascultat mai mult pozițiile din organizație și nu s-a poziționat concret într-o parte sau alta”, a spus senatorul PSD.

El a precizat că decizia de a susține scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea „a rămas în aer”.

„Ceea ce s-a votat azi la organizație este unitatea, că trebuie susținută unitatea în partid, iar unii dintre colegi au spus prin luările de cuvânt să îi dăm președintelui să decidă singur cu ce mandat va merge la ședință. Unii colegi au spus că trebuie să ne asumăm o decizie, iar decizia de a fi pro sau contra a rămas în aer”, a explicat Breaz.

Senatorul PSD a mai precizat că el a fost printre cei care s-au declarat în favoarea lui Liviu Dragnea.