​Jucătorii de rugby tatuați au fost informați de World Rugby că vor fi nevoiți să își acopere tatuajele la Cupa Mondială din Japonia de anul viitor pentru a nu fi asimilați cu mafia locală Yakuza.

HotNews.roFoto: Hotnews

În Japonia, tatuajele sunt asociate de mult timp cu faimoasele organizații mafiote Yakuza, turiștilor tatuați fiindu-le interzis accesul la stațiunile balneare și la băile publice.

Conform The Telegraph, jucătorii sunt rugați să poarte veste elastice când merg la sală sau la piscină.

Mulți jucători care vor participa la Cupa Mondială au tatuaje, însă Alan Gilpin, directorul competiției, a declarat că aceștia nu au făcut obiecții.

"Când am ridicat problema asta în fața echipelor, cu un an în urmă, ne așteptam să fie frustrați, dar nu a fost așa. Este un omagiu adus sportului în sine și chiar și jucătorilor de rugby. Jucătorii sunt de acord chiar și cu ideea de a purta o vestă elastică (n.r. echipament special folosit în sporturile acvatice) în piscină sau la sală pentru că vor să respecte cultura japoneză. Dacă vor merge la o piscină publică, vor fi nevoiți să se acopere. Jucătorii vor purta, de asemenea, încălțăminte diferită în clădiri și în afara lor", a precizat directorul Cupei Mondiale.

În 2016, agenția de turism a Japoniei a făcut un apel către centrele spa din țară să își modifice regulamentele, făcându-le mai îngăduitoare, scoțând în evidență că există diferențe mari între modul în care sunt văzute tatuajele în Japonia și în afara țării.

Tatuajele nu au avut mereu o imagine negativă în Japonia, dar au fost asimilate mafiei japoneze (Yakuza) în anii '60, când numeroase filme au prezentat gangsteri plini de tatuaje.

Bandele yakuza fac parte din societatea japoneză de secole și au, în prezent, aproximativ 60.000 de membrii.

Cupa Mondială de rugby din 2019 va avea loc în perioada 6 septembrie - 20 octombrie 2019.

România a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2019, însă a fost exclusă pentru că a folosit un rugbist fără drept de joc.