​Karolina Pliskova a ajuns în sferturi la turneul WTA de la Tokyo, acolo unde o va întâlni pe Alison Riske. Drumul a fost însă unul anevoios, meciul cu Daria Gavrilova din optimi fiind un adevărat maraton (două ore și 23 de minute). După ce a pierdut primul set, sportiva din Cehia a avut nevoie de un restart, iar acesta s-a prin distrugerea rachetei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru unii sportivi e nevoie de un restart pentru a-și reveni, iar acest lucru poate însemna vărsarea nervilor pe rachetă. A fost cazul și pentru Karolina, jucătoarea din Cehia fiind surprinsă distrugându-și "obiectul muncii".

În cele din urmă, victoria i-a revenit (4-6, 6-4, 6-4), iar următoarea adversară va fi Alison Riske (americanca a uimit prin victoria categorică, scor 6-1, 6-2, în fața Garbinei Muguruza).

S-au disputat deja miercuri la Tokyo:

Barbora Strycova - Anett Kontaveit 7-6(5), 3-6, 7-5

Victoria Azarenka - Ashleigh Barty 6-4, 6-2

Program sferturi:

Naomi Osaka - Barbora Strycova

Alison Riske - Karolina Pliskova

Victoria Azarenka - Camila Giorgi / Caroline Wozniacki

Caroline Garcia - Johanna Konta / Donna Vekic.

"Toray Pan Pacific Open" se dispută în perioada 17-23 septembrie, pe hard, și are premii totale în valoare de 799.000 dolari. Turneul face parte din categoria "Premier", iar la start pe tabloul principal s-au aflat 32 de sportive. Primele patru favorite ale competiției sunt în ordine: Caroline Wozniacki, Caroline Garcia, Naomi Osaka și Karolina Pliskova. Daneza este de altfel câștigătoarea ultimelor două ediții (2016 și 2017).