Scrisoare deschisă prin care cere "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, semnată de trei lideri social-democraţi, arată că de fapt partidul nu mai poate fi reformat şi reprezintă "o reglare de conturi între două grupări de interese care vor să-l aducă pe Dragnea la masa negocierilor şi să reîmpartă bugetul naţional", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, europarlamentarul S&D Cătălin Ivan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Scrisoarea în sine arată - pentru cine are de văzut şi de înţeles - că PSD nu mai poate fi reformat. Este de fapt o reglare de conturi între două grupări care îşi împart un partid luat captiv şi nici unii, nici alţii nu sunt cei care ar putea să reformeze PSD sau să reformeze România. Dacă ne uităm în scrisoare, prima solicitare arată că se cere retragerea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului şi, apoi, mai jos, în text undeva, că Viorica Dăncilă ar trebui să preia interimatul. Reiese foarte clar că demersul este unul total neserios, pentru că nu poţi să-l dai jos pe Liviu Dragnea şi să pui interfaţa lui Liviu Dragnea să conducă partidul - este ca şi cum l-ai lăsa tot pe Liviu Dragnea să conducă. De fapt, este o negociere între două grupări cu interese obscure care vor să îl readucă pe Dragnea la masa negocierilor şi să reîmpartă acest 'tort' care se numeşte bugetul naţional şi, practic, România. Sunt doar interese financiare, interese economice care stau în spatele acestui demers, nici pe departe bunul mers al lucrurilor în PSD şi în România", a susţinut Cătălin Ivan.

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

Documentul este semnat de vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.