Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat că nu i se pare colegial faptul că scrisoarea contestatarilor din partid nu a fost discutată în interiorul formațiunii și că va fi luată o decizie comună joi a organizațiilor PSD din Ardeal pentru a avea o poziție în CExN de vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am spus că nu sunt de acord cu documentul, dar partidul e format din 500.000 de membri de partid. Nu o să se poată lua o decizie în CExN pe care s-o accepte lumea. Vom luat deciziile în comun, toți cei 15, 16 lideri de organizații. Ne vom întâlni probabil joi să discutăm, pentru ca organizațiile din Ardeal să aibă o poziție tranșantă la CEX al PSD. (...) Ideea de tabără deranjează foarte mult și ar putea duce la o înfrângere a PSD", a afirmat Gabriel Zetea, lider al organizației PSD Maramureș, într-o intervenție telefonică la Digi 24, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să plece de la șefia PSD sau din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Zetea a răspuns: "Dați-mi voie să discutăm în interiorul partidului. Aș fi vrut ca această scrisoare să fie discutată în interiorul partidului. Am auzit doar azi despre conținutul ei. Acest lucru nu e în regulă referindu-ne la colegialitate. Asta nu înseamnă că unele puncte nu pot fi susținute. Atâta timp cât PSD a fost paratrăsnet (Liviu Dragnea - n.r.) împotriva loviturilor, evident că imaginea sa nu este una bună în această perioadă."

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbește de o săptămână, conține 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al Camerei Deputaților. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.