Finanțele au decis modificarea statutului Băncii în sensul adoptării sistemului splitat de conducere (separarea funcției de Președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General – Președinte al Comitetului de Direcție). Astfel, Adunarea Generală a Acționarilor CEC BANK S.A. a stabilit numirea doamnei Mihaela Popa în funcția de Director general – Președinte al Comitetului de Direcție, interimar și numirea domnului Radu Gratian Ghețea în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii.

Mihaela PopaFoto: Hotnews

Popa era vicepreședinte coordonator al diviziei Corporate din septembrie 2007, anterior ocupând poziția de director vânzări-Sucursala Municipiului București, din cadrul CEC Bank. Ea și-a început cariera în 1978 la Banca Română de Comerț Exterior (B.R.C.E.), unde a avansat până la funcția de director de sucursală. Din 1999 până în 2003, a fost director general la Banca Italo Romena, iar din 2003 până în 2006, a fost director de sucursală, respectiv director regional al Raiffeisen Bank România.

“Dincolo de atribuții și responsabilități, numirea în această funcție reprezintă, pentru mine, un moment cu o dublă încărcătură emoțională. Pe de o parte, o privesc că pe o preluare de ștafetă în cursă pe care am început-o cu 11 ani în urmă, alături de Președintele Ghetea și de colegii din Comitetul de Direcție. Nu a fost ușor, însă, împreună, am reușit să câștigăm o prima etapă din această cursă, iar CEC Bank se regăsește în prezent în grupul băncilor de elită din România, fiind o bancă comercială universală, modernă și competitivă. Pe de altă parte, sunt convinsă că greul abia acum începe, întrucât Bancă trebuie să continue cursă, să continue evoluția ascendentă din ultimul deceniu și să înregistreze, în perioadă imediat următoare, un impact vizibil în ceea ce privește creșterea eficientei”, a declarat Mihaela Popa, noul Director general – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.

În prezent, Comitetul de Direcție al CEC Bank este format din doamna Mihaela Lucica Popa – Director general – Președinte, interimar, domnul Andrei Liviu Stamatian – Director – Prim-Vicepreședinte, domnul Gheorghe Carabasan – Director – Vicepreședinte, domnul Ciprian Badea - Membru, doamna Mirela Sitoiu - Membru, domnul Valentin Mavrodin - Membru, domnul Mihai Gogancea Vatasoiu - Membru, doamna Mirela Calugareanu - Membru si doamna Elena-Oana Iacob - Membru.